Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Johann
Ålder: 48 år
Bor: Malmö, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1998
Medlem sedan: 2003-02-19
Senast inloggad:

Hur lätt är det egentligen att säga något spännande om sig själv? Ska man chockera med att "Jag är med på fotosidan eftersom jag är intresserad av foto..."?

Jag har låtsats i flera år att om jag bara hade haft bättre utrustning så hade jag fotat mer seriöst...Nu har jag skaffat bättre grejer men inte märkt av någon extrem förändring. Jag har istället börjat fundera på om det inte kan vara så att det någonstans djupt inne i mig har bosatt sig en latmask. Mina vänner har misstänkt detta i flera år och jag börjar inse att det kan finnas ett uns av sanning i det. T.e.x. har jag länge lovat mig själv att börja använda mitt stativ. Likväl byts det alltid ut i sista stund. Oftast mot en tvåliters Cola.

Sen har jag nog inte genetiken för att bli fotograf. Jag fotar helst macro/natur/sommar men är samtidigt en extrem nattmänniska. Hur fan löser man sånt? Jag tror att jag behöver lite trötthet för att koppla loss kreativiteten. Har provat hoppa över en natts sömn men blev då så kreativ att jag bara fnittrade åt allting. Sådant har en klart negativ tendens på macrofotografering (insekter och t.o.m. blommor verkar enligt min erfarenhet vara totalt humorlösa och väldigt känsliga för fnitter).

Funderar på att trots allt börja använda stativet nästa sommar (att bo i Malmö och fotografera på vintern är ungefär som att äta grå snö från gatan, det känns liksom inte rätt). Funderar även på att ta årets bild och på att skrapa fram tre tv-apparater på triss. Om någon i malmöområdet känner för att ha sällskap på fototurerna så är det bara att höra av sig. Det skulle kanske ta död på latmasken...

"Är man inte lite galen är man inte riktigt klok"
(Tror att det var Mark Twain som sa det)
Ha d bäst
/Johan

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Macro,

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Udda figurer
Vanligt
0 bilder
Människor
Vanligt
2 bilder
Naturell Blandning
Vanligt
4 bilder
Sommar på Haväng
Vanligt
0 bilder
Macro
Vanligt
4 bilder
Sv/vitt New York
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS