Annons
Användarnamn: peti53
Ålder: 71 år
Bor: Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1968
Medlem sedan: 2010-03-14
Senast inloggad:

Inredningsarkitekt, med foto som hobby och arbetsverktyg...

I min ungdom blev jag förälskad i fotografering; troligen inspirerad av min far, som var riktigt duktig och en vän till familjen, Robert von Sandor, landsman och rektor för optikerskolan för länge sedan och en mycket duktig fotograf. Han var förutom detta Japan-frälst, importerade och populariserade, tillsammans med vännen Stig Forsberg, Judo, Kendo och Kyodo till Sverige. Jag använde på den tiden min pappas Contax. Så skarpa bildersom jag knäppte då på Kodakchrome 64 ASA har jag aldrig lyckats med därefter....

Efter att i mitten av 70-talet skaffat en älskad Leicaflex SL 2 och 21, 28, 50, 90 och Ett dåförtiden SVINDYRT ApoTelyt 180mm (om jag minns rätt) har jag haft en liten rar kompakt Contax (film) som var fin, inte minst titankarossen och sedan köpte vi på kontoret en urjobbig digital kompakt Canon, som för några år sedan fick ge plats åt en trevlig Canon G10. Helt OK, men jag saknade en "riktig" kamera.

Köpte därför äntligen en Canon 7d som importerats från Japan av den duktige fotografen Juki Nakamura och har skaffat en 17-55mm, en Tokina 10-16 mm till den. På fredag hämta upp en beg. 70-200 f/4 IS USM från Rolf Nyström i Uppsala.. (fina bilder, kolla!)

À propos bilder: Juki Nakamura har publicerat en märklig och helt bedårande bok om den lilla folkspillran Liverna (Livland, ni vet) som jag bara var tvungen att ha.... Bilderna, i svart/vitt är tagna på film och negativen inskannade. Bilderna är fantastiska; talar till hjärtat direkt. Mina tankar går till de gamla mästarna på 40-50-talet. Namnen känner ni till lika bra som jag.... (Balkong Förlag)

Nu ska jag börja fotografera litet mer seriöst. Gärna i svart/vitt...

ANNONS