Användarnamn: Jacob vP
Bor: Klippan, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2001-08-27
Senast inloggad:

Hej!

Jag började fotografera på mitten av åttiotalet. Många softade motljusbilder blev det... Fotograferingsintresset höll i sig och det visade sig inte bättre än att jag började arbeta som reklamfotograf 1989. Fem år senare hade jag min egen studio och under de följande tio åren jobbade jag på för fullt med reklamfoto. Under den här tiden var det främst Sinar (9x12 och 13x18) och Hasselblad (6x6) som gällde. Allt som var småbild (35 mm) var ju för amatörer ;) Men sedan 2005 har jag lämnat de vilda åren i reklamfotobranschen bakom mig.

När det gäller fotoutrustning så har jag nog använt det mesta... Idag plåtar jag med Fuji's underbara X-Pro1 och om jag laddar en film så blir det antingen i min Olympus OM-3:a eller i Konica Hexaren.

Tidigare har jag bland annat använt:
Canon för småbild, Bronica + Mamiya + Hasselblad för mellanformat, Horseman + Toyo + Sinar för storformat. Nikon, Fuji och PhaseOne för digitalt. Till ljussättning har jag jobbat med B-ljus, blixtar från PRO, Broncolor och Hensel, samt naturligtvis det naturliga ljuset från vår sol.

Hösten 2007 kickade jag Microsoft från datorn och har inte ångrat det en sekund. Numera sker all digital efterbehandling av bilderna i en Ubuntu-miljö. Hur bra som helst!

Lite länkar till några sidor som jag halvhjärtat försöker underhålla ;)
Min blogg (ha ha ha): jacobvonpost.wordpress.com
Mina Irländska varghundar: http://home.swipnet.se/varghund/ och http://willevarghund.wordpress.com

/Jacob vP

Vem är jag?


Mina intressen:


Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Linux och jag tycker bilder är roligast.

Blue
Blue
7 kommentarer
Fällkniv
Fällkniv
17 kommentarer
efterfest
efterfest
11 kommentarer
Stina
Stina
17 kommentarer
Robban
Robban
8 kommentarer
Vespa Elit -56
Vespa Elit -56
16 kommentarer
Yellow
Yellow
13 kommentarer
Red
Red
7 kommentarer
Legs
Legs
23 kommentarer
 
 
Blandade bilder
Vanligt
10 bilder
 
 

Miops Smart Trigger