Annons
Användarnamn: Canonfreak
Ålder: 62 år
Bor: Värmdö, Stockholms län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1979
Medlem sedan: 2010-05-14
Senast inloggad:

Började plåta analogt men en Yashica FXD-Quarts i slutet på 70-talet, men har sedan den digitala teknikens inträde fastnat för Canon!
Sedan sommaren 2012 har jag en Canon 5D Mark III.
En sann dröm att byta upp sig till ett bra kamerahus.:-)
Har även en Canon 5D Mark II, med mycket bra optik som ju passar båda kamerorna. Guldmedlem i CPS (Canon Professional Service). Presspass som fotograf genom BLF. Plåtar i dag mest sportevents och andra actionfyllda tillställningar, säljer redaktionella bilder via min site canonfreak.se
http://www.canonfreak.se/sv/
Tar olika fotouppdrag inom event, sport, resefotografering och bröllop m.m..
Fascinerad av djur och natur vilket syns i mina bilder. Allra helst när man kryper lite närmar, vilket ofta slutar med att Macrooptiken plockas fram! Fåglar med betoning på rovfåglar är ett allt större intresse för mig.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Produkter, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Sommaren 2012 bilade vi med en Ford Mustng mellan Las Vegas och San Francisco. Mitt uppe i de Kaliforniska bergen seglar 5-6 Kalkongamar runt i luften ovanför oss. -Stanna nu, säger jag direkt! Känslan att stå på en serpentinväg i kaliforniens bergs och ha dessa fantastiska rovfåglarna cirkla omkring mig och min 5D Mark III med 70-200 L IS USM+ förlängare 1,4 var magisk!! :-)

Mitt sämsta fotominne:
Det var nog när jag var på ett Valsafari med båt utanför Monterey i Kalifornien. Grov sjö gjorde mig och många andra mer eller mindre sjösjuka och dessutom visade sig valarna väldigt sparsamt? :-/ Det var stora förhoppningar som grusades brutalt.

Min största inspiration:
Naturen och allt som lever och finns där! Även döda ting som arkitektur och konst kan vara sjukt inspirerande! Fåglar med betoning på rovfåglar har blivit ett allt större intresse för mig, men då mer för kombinationen av samlande och actionplåtning än själva skådandet.

Jag fikar helst:
I trevligt sällskap.

I kameraväskan har jag alltid:
5D Mark III med batterigreppet på. Canon 70-200 l IS USM Canon 24-70 L USM Ofta stativ med ett eller tre ben beroende på tillfälle.

Drömbilden är:
Havsörn eller annan kroknäbb in action! (typ Brutus Östling, "husgud") :-)

 
USA 2012
Vanligt
0 bilder
Djur & Natur
Vanligt
0 bilder
Fåglar
Vanligt
1 bilder
Landskap
Vanligt
0 bilder
Sverige är fantastiskt!
Vanligt
0 bilder
Spanat uppåt..
Vanligt
0 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
Live/ Artister
Vanligt
1 bilder
Katter
Vanligt
0 bilder
Sportbilder
Vanligt
8 bilder
Bilar, nytt & Gammalt.
Vanligt
0 bilder
Trixade bilder
Vanligt
0 bilder
Diverse
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS