Annons
Användarnamn: Fotbollslasse
Ålder: 54 år
Bor: Stigtomta, Södermanlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1980
Medlem sedan: 2010-07-06
Senast inloggad: 2019-07-23 21:44

Jag är en fotbollsintresserad 4-barnsfar som fotade en del analogt i tonåren, men därefter låg fotograferandet i träda. Tog upp denna hobby på nytt 2009 då min första digitala systemkamera inhandlades.

Som tidigare ledare för flick- resp. damfotbollslag har det blivit en hel del fotbollsbilder för diverse hemsidor de senaste åren. Och damfotbollsfotograferandet har på senare tid utökats med en del inomhussporter för att förse mina bloggkollegor på lokalsporten.se med bilder.

Startade sommaren 2011 en blogg om damfotbollen i mitt närområde där fotbollsbilderna jag tagit har en central roll,
http://fotbollslasse.blogspot.com. Denna blogg flyttades i september 2013 till lokalsporten.se där jag inte bara skrev om damfotboll utan om den lokala idrotten i stort. Under slutet av 2017 flyttade jag mitt bloggande till lokaltidningens website http://bloggar.sn.se/fotbollslasse/.

Det har blivit en del fototillfällen även utanför idrottens sfär och en del av det materialet har jag valt att visa i bloggen:
http://lassesfoto.blogspot.com.

Ju mer jag läser om fotografi och "hänger" här på Fotosidan desto tydligare står det klart för mig att jag är en medioker fotograf. Jag har väl tidigare tyckt att jag tar ganska bra fotbollsbilder, men i jämförelse med en del av materialet i Sportfoto-gruppen är det tydligt att jag inte uppnår ens de grundläggande kraven. (Tyvärr drar också sportfotot lätt iväg vad gäller behov av spets-teknik som kostar stora summor pengar.)

Foto som hobby är ju egentligen fantastiskt roligt och stimulerande. Att ta med kameran till en fotbollsmatch eller hänga utrustningen runt halsen för att ta en promenad i naturen har resulterat i många gigabyte hårddiskutrymme... Men för mig handlar det nästan uteslutande om glädje för egen personlig del.

Jag har tagit mig råd att köpa ett par kameror som jag definitivt inte är värdig. Men kamerorna är ju så bra och för första gången med digital teknik blir bilderna som jag i förväg hoppats på vad gäller färger, dynamiskt omfång och djup. Återstår gör nu endast att nöta på med utvecklingen av det egna ögat och sinnet för bra bilder (som kanske tilltalar någon mer än mig själv.)

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Sport / Motorsport, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Lyckades i början av 80-talet ta ett par någorlunda bra färgbilder. Det var tider det...

Mitt sämsta fotominne:
För att skapa spänning i tillvaron håller jag de riktigt usla fotominnena framför mig ett tag till!

Min största inspiration:
Att få vara ute i skog och mark.

Jag fikar helst:
Ja, precis. En slät kopp kaffe i timmen duger så gott så.

I kameraväskan har jag alltid:
En kamera. Kan vara bra att ha. Och minst ett objektiv eftersom det har visat sig vara ett praktiskt tillbehör till kameran.

Drömbilden är:
Rätt skärpa, vacker ljussättning och ett ännu icke definierat motiv...

Ales Stenar_02
Ales Stenar_02
0 kommentarer
Armbåge i svanken
Armbåge i svanken
0 kommentarer
Gaphals
Gaphals
0 kommentarer
Men ingen kom...
Men ingen kom...
3 kommentarer
Svanviken
Svanviken
0 kommentarer
IKB IKB
IKB IKB
2 kommentarer
 
Ales Stenar
Vanligt
6 bilder
Härjedalen 2016
Vanligt
8 bilder
The World Awaits
Vanligt
11 bilder
Öland 2013
Vanligt
5 bilder
Gotland 2011
Vanligt
11 bilder
Natur
Vanligt
5 bilder
Diverse
Vanligt
8 bilder
Porträtt
Vanligt
11 bilder
Sport
Vanligt
78 bilder
Växter
Vanligt
4 bilder
Djur
Vanligt
9 bilder