Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: FransR
Ålder: 43 år
Bor: Eslöv, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2002
Medlem sedan: 2010-07-22
Senast inloggad:

Äntligen!

Har varit utan kamera nu under alt för lång tid. Så jag har mycket att ta igen. Två års fotande. Men var skall man hitta all tid? Hittar ingen tid i snabbköpen eller på blocket. Nä, det är ännu ingen som har lyckats sälja mig tid. Jag har förlorat tid däremot, alt for många gånger. Men, på något sätt har jag alltid lika mycket tid kvar. Man skall nog inte oroa sig alt för mycket åt tid. Bättre istället att frysa tiden i 1/250 dels sekund åt gången och sedan ha kvar den tiden för all framtid.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
, Gatufoto, Macro, Barn, Bröllop, Svart-vitt, Action / Äventyr, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Oj vad svårt... Minns sällan mina foto sessioner utan går in i fotomode och blir istället påmind av vad som har hänt via det som har fastnat på silver eller Compact Flash.

Mitt sämsta fotominne:
Hänt ett par gånger då jag rullat film själv att jag inte har tejpat fast filmen tillräckligt bra. Det hände då att kameran hade problem att rulla tillbaka filmen in i rullen. Så då står man med en nytagen rulle som antingen får sitta kvar i kameran tills man hittar ett mörkrum och med det offra alla senare bilder man kunde ha tagit eller offra den rullen för att sätta in en ny. Alltid lika frustrerande.

Min största inspiration:
Camping! Det ger både den frid och stillhet som behövs samt att man är ute och kan följa solen från första morgon ljuset till sista afton strålarna.

Jag fikar helst:
I skogen, men jag vet inte om man får kalla det fika, jag konsumerar te som om jodens undergång hängde på det. Och det gör jag oavsätt var jag befinner mig. Hemma, jobbet, skogen, bilen ja i stort sätt var som kan du hitta mig med en kopp te.

I kameraväskan har jag alltid:
En blixt. Ja den ligger där i väskan men får sällan vara med på kameran. Inte så att jag förringar blixt ljus men jag blir inspirerad när jag ser hur ljuset faller på mitt objekt och det faller mig alt för sällan in att jag kan fixa det där ljuset själv med en blixt i en vägg eller liknande, så blixten stannar alt som oftast kvar i väskan.

Drömbilden är:
Inte tagen än.

Mina favoritbilder från andra fotografer

 
Tävlingsbilder
Vanligt
4 bilder
Porträtt
Vanligt
2 bilder
Natur
Vanligt
1 bilder
misc
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS