Användarnamn: tegen
Ålder: 55 år
Bor: Östergötlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1987
Medlem sedan: 2010-07-23
Senast inloggad:

Fotointresset dog i mörkrums-slabbet efter att ha provat lite allt möjligt, inkl. storformat färgnegativ, färgpositiv och chibacrome. För mycket jobb och kemikalier är något jag aldrig gillade.

Efter att ha jobbat i bildbehandlingsgruppen på Linköpings universitet i fem år och undervisat i bildbehandling och datorgrafik, samt forskat en del, så var det uppenbart att jag är en digital person! ;-)

Väntan på bra digitala kameror blev lång, men med Nikon Coolpix 950 och 990 blev det roligt igen. Liten fjuttig kamera men bra bilder blev det, helt suverän för makro!

Nu med en Canon 5D mark II och bra linser så känns det som om man är "framme" och livet med bilder leker igen. Photoshop och diverse andra program är en stor del av nöjet med bilderna, att ta bilden är "brödtexten" och efterbearbetningen är förpackningen...

Gillar tekniska utmaningar, panoraman, HDR och liknande pysslade jag med långt innan det fanns vettiga programvaror för det. Nu är det bekvämt men inte lika kul ;-)

Landskap - havet, kusten, solnedgångar (jajaja, jag vet)
Porträtt - familjen är lite "utnött"
Makro - att se det som man annars bara går förbi.
Nattfoto, astrofoto - att pressa gränserna för sensorer och optik.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Barn, Digital efterbehandling, Porträtt, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto

Mitt bästa fotominne:
Efter en halvtimmes finjusteringar så exponerades en plåt (porträtt) med storformatskameran som vid framkallning var äckligt perfekt.

Mitt sämsta fotominne:
Då man gäspande kom upp ur fotolabbet framåt morgonkvisten och hade en enda halvdan svartvitt förstoring... Kors vad jag är glad att slippa kemislabbet.

Min största inspiration:
Havet, porträtt

Jag fikar helst:
Mörk choklad

I kameraväskan har jag alltid:
För många kilogram... och alltid för liten väska!

Drömbilden är:
Just det! En dröm.


Lastolite HaloCompact