Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Calle på vift
Ålder: 79 år
Bor: Stockholms län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1953
Medlem sedan: 2010-09-26
Senast inloggad:

Fick min första Kamera, en Leica med Zeiss Ikon objektiv. De var då ca 20 år gammal, medans inte använt på tio år. Förre ägaren dog på Öst-fronten. Min nästa köpte jag själv, Asahi Pentax ME med Pentax -M 50mm lins som jag inskaffade ca tio år senare, 1964. Sedan har jag en Canon AE-1 med 80-200 rör, köpte den 1976 och till den har jag även Canon 50mm. Canon använder jag ibland nu.1999 jag köpte en NIKON Nikkor men den blev jag inte så förtjust, så Canon fick vara dne som jag använde mest.
Min senaste är SONY a230 med 18-55mm ett-par år sedan. Nu vill jag köpa en NIKON i alla fall, letar en Nikon 90, har hört så mycket bra om den, ska ses om jag hittar en bättre beg ex. Är pensionerad, så kan inte köpa min dröm-kamera Nikon D3.Jag har arbetat i flera länder och varit alltid intresserad av fotografering under mina resor, så det har blivit en hel del neg o bilder i mina lådor, måste väl börja sortera dem bättre.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Reportage / Situation, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det var i Kenya länge sedan på en foto-safari ute i savannen, då fick vi se och fota två Lejon, som gjorde nya Lejon, d.v.s de kopulerade ;)

Mitt sämsta fotominne:
NOBEL 2011, då C-G, S, V&D och C-P kom till Konserten. Just när jag hade alla på en jätte-fin linje utanför Konsert-huset gående från bilar till dörren, ställde en storväxt polis framför mig och jag fick flera "bra bild" på dennes ryggtavla, men inga av Kungligheter där. Jag fick desto bättre bilder inne i salen bara några minuter senare.

I kameraväskan har jag alltid:
Kameran, ett-par linser, reserv-batteri för kameran, flash, samt lite andra tillbehör. En vatten-flaska följer också med.

Drömbilden är:
Att elefanterna skulle göra de samma som lejonen gjorde :)

ANNONS