Annons
Användarnamn: FoMaOl
Ålder: 52 år
Bor: Vellinge, Skåne län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2010
Medlem sedan: 2010-10-14
Senast inloggad:

Free counters


Hej

Tack för att ni tittar in på min sida. Jag är ganska ny i den här fotovärlden (Inte längre helt ny men fortfarande långt kvar till erfaren). Min första systemkamera köpte jag 30 december 2009, en Sony Alpha 330. Jag köpte den för att jag ville ta fina bilder på min dotter som skulle födas i februari. Efter lite fixande och trixande med den kameran, och ca 3000 bilder, hörde en kompis av sig till mig och frågade om jag kunde hjälpa honom med ett litet uppdrag. Visst sa jag, men kände redan då att jag köpt fel kamera. Dels för att jag hade tillgång till fler objektiv och blixt via min bror som fotat mycket längre än jag, dels för att efter ett tag kändes inte 330:n så bra. Jag såg nu helt andra möjligheter och att intresset för foton hade växt enormt mycket. (Jag hade fuskat en sommar med en gammal systemkamera för flera år sedan.) Alltså körde jag iväg och köpte en Canon Eos 7d. Det har jag inte ångrat.

Senaste tillskottet är en Canon 5D Mk II med 24-70, 17-40 och Canon 100 2,8L Macro. Nu allra senast skaffade jag mig EF 1,4x III för att komma lite närmre djuren som jag gärna fotar för tillfället.

Nu jobbar jag som frilansfotograf åt mäklare och söker hela tiden andra uppdrag. Jag har gått med här för att få ärlig och saklig kritik för att hela tiden bli en bättre fotograf/bildberättare. Ni får väldigt gärna tycka om mina bilder och berätta det, men klapp på axeln får jag på Flickr ;).

Med hopp om att någon gång få beröra er med mina bilder

Martin Olsson

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Nattbild, Studio, Porträtt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Min dotters födelse

Min största inspiration:
möjligheten att föreviga något

Jag fikar helst:
kaffe

I kameraväskan har jag alltid:
vidvinkel och 50mm.

Drömbilden är:
inte tagen än.

 
Bröllop
Vanligt
8 bilder
Tri-X 400
Vanligt
0 bilder
Makro
Vanligt
1 bilder
Kommunikation
Vanligt
0 bilder
Djur
Vanligt
1 bilder
Natur/rum
Vanligt
0 bilder
Sport
Vanligt
0 bilder
Ur verkligheten
Vanligt
0 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS