Annons
Användarnamn: Micke30
Ålder: 53 år
Bor: Vaggeryd, Jönköpings län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2000
Medlem sedan: 2001-08-29
Senast inloggad: 2024-04-20 13:46

Jag fick en systemkamera i 30 års present, kanske inte den mest avancerade och tysta som min bror sa till mig så låter den som ett tröskverk när slutaren öppnades....men den har fyllt sin funktion och jag har lärt mig mycket. Sedan dess har det blivit många bilder tagna hur många som är bra? tja det är väl några stycken *s* .och man lär sig av misstagen. (vilka har blivit många) Sen efter att ha lånat min brors ny digital kamera så såg jag helt nya möjligheter och kort efter set så blev jag ägare till en Minolta Dimage s414 en ganska trevlig kamera tar fortfarande bra bilder trots att den har mer eller mindre bott på verkstad, jag fick tag på ett riktigt måndags exemplar. Jag har länge varit sugen på en digital systemkamera och nu äntligen har jag införskaffat mig en som jag är riktigt nöjd med och hoppas att jag kommer att fortsätta att utvecklas.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Studio, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Mitt bästa fotominne har förhoppningsvis inte kommit till mig än, men hittills är det nog när jag fick tillfälle att fota havsörn i nord Norge och fick dessa mäktiga fåglar på väldigt nära håll.

Mitt sämsta fotominne:
En semester på Öland 2001 då jag nyss hade börjat fotografera. Knäppte och knäppte som, men jag tyckte att filmen borde vara slut.... hade tagit många fina bilder.....tror jag *s*... filmen hade gått av :-( Jag tog väldigt många fina bilder har jag kommit på nu. Sen är det väl det klassiska.... åkt iväg utan minnseskort.. är som att åka iväg och jaga utan slutstycke...(det har också hänt)

Min största inspiration:
Peter Gerdehag har varit en stor inspirations källa för mig, dels med sina bilder som skildrar vår svenska natur på ett underbart sätt. Sen är han en väldigt bra talare.

Jag fikar helst:
Kaffe och någon go bulle, men om jag ska vara ärlig så går det mesta ner i strupen.

I kameraväskan har jag alltid:
Just nu är det på tok för mkt som jag släpar med mig... men mina favoriter är nu 70-200:an 300:an macrot och 50mm

Drömbilden är:
Förhoppningsvis into tagen än .... men fr tillfället är det bilden på tjäderhönan som jag panorerat.

 
Gammalt och förfallet.
Vanligt
0 bilder
Amerikansk fotboll
Vanligt
0 bilder
Landskap
Vanligt
1 bilder
Sport
Vanligt
2 bilder
Mönsklint
Vanligt
0 bilder
Fåglar
Vanligt
0 bilder
Nya bilder
Vanligt
6 bilder
En droppe vatten.....
Vanligt
0 bilder
M/S Nordlys
Vanligt
0 bilder
Skogen
Vanligt
0 bilder
Natt bilder
Vanligt
0 bilder
Stillhet
Vanligt
0 bilder
Glas konst
Vanligt
0 bilder
Blixt och dunder
Vanligt
0 bilder
Havsörn
Vanligt
0 bilder
Utställnings bilder
Vanligt
0 bilder
Svunnen tid!
Vanligt
0 bilder
Stadsbilder
Vanligt
0 bilder
Djur och natur
Vanligt
1 bilder
Macro
Vanligt
0 bilder
Övrigt
Vanligt
0 bilder
Blommor
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS