Användarnamn: aventour
Bor: Danderyd
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1970
Medlem sedan: 2010-12-13
Senast inloggad:

Roligt att du tittar in på min profilsida och jag hoppas att du uppskattar mina bilder och bloggar när du botaniserar runt! Jag håller dessutom på att lägga upp en portfolio.

Mitt passion är att fotografera folk och jag älskar att träffa människor från olika kulturer. Se dem i sin normala miljö och lära av dem. Dokumentera mer än manipulera och det gäller både situationen och slutresultatet. Tar i princip aldrig arrangerade bilder även då det kan framstå som så. Jag försöker fånga blicken som kanske bara finns ett mycket kort ögonblick. Det är då det är möjligt att få bilden, nästa sekund är den borta. Hade jag frågat hade den inte gått att fånga, kanske blivit orimligt uppstyltad. För det finns inget som så lätt förstör en bild som frågan. Men detta självklart inte utan respekt för det lokala kulturarvet och inte sällan religionens påverkan på människors vilja att bli fotograferade. Så ibland frågar jag ändå.

Jag har haft förmånen att resa ganska mycket. Men inte främst på det sätt de flesta gör. Badstranden är mindre intressant för mig än mötet i den lilla byn. Att kunna möta någon som förvånat ropar "turist" i den avlägsna byn ser jag som en lyx få förunnat. En någon som är så ovan vid människor från andra kulturer så att jag blir lika intressant för dem som de är för mig.

Att möta människor med öppet sinne har gett mig mycket och alla de som hamnat på de bilder jag tagit hoppas jag förstår mitt genuina intresse att visa dokumentärt vad jag sett utan underliga undertoner.

Jag räds inte att ta bilder i farten, sittandes i en buss, på ett tåg eller bakpå en motorcykel. Då måste jag använda extremt korta tider och för att få det att fungera blir ISO högt. Alltför högt med jämna mellanrum. Därför har en hel del av mina bilder oacceptabelt brus men alternativet hade varit ingen bild alls och det uppfattar jag som sämre. Även inomhus väljer jag ofta ett högre ISO och en ljusstarkare optik framför blixt.

Men det är absolut inte platsen som är avgörande för om en bild upplevs som bra av betraktaren. Och det är bara betraktaren som kan avgöra om bilden är bra. Även med bästa intentioner så är min egen uppfattning helt underordnad. Men jag uppskattar om du tittar runt och kanske tar dig tid att kommentera, oavsett om det är positivt eller negativt. Kanske även läser någon av mina bloggar.

Medlem i gruppernaPå tåget
På tåget
1 kommentarer
Påskliljor på Skansen
Påskliljor på Skansen
1 kommentarer
Håll i hatten
Håll i hatten
1 kommentarer
Jonas
Jonas
9 kommentarer
Grek med cigarett
Grek med cigarett
7 kommentarer
Inte nöjd?
Inte nöjd?
0 kommentarer
 
Folkligt
Vanligt
3 bilder
Stadsmiljöer och liknande
Vanligt
0 bilder
Naturbilder
Vanligt
0 bilder
Vilda djur
Vanligt
0 bilder
Action
Vanligt
0 bilder
Bröllop
Vanligt
0 bilder
Kungsträdgården 2012
Vanligt
0 bilder
Skansens höstmarknad 2012
Vanligt
0 bilder
Blommor och insekter
Vanligt
2 bilder
På väg till Baltikum 2012
Vanligt
0 bilder
Indien 2012
Vanligt
0 bilder
Vietnam
Vanligt
4 bilder
Kap Verde
Vanligt
0 bilder
Isle of Man TT
Vanligt
0 bilder
Isle of Man´s vardagsliv
Vanligt
0 bilder
On the street
Vanligt
0 bilder
Svart/vitt
Vanligt
1 bilder
 
 

Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar