Annons
Användarnamn: Svenson61
Ålder: 62 år
Bor: Vendelsö, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1978
Medlem sedan: 2011-01-01
Senast inloggad:

Amatörfotograf som gillar att fotografera mest natur, djur och bilar, och som alla killar säkert började jag på mässor och dylikt. Tycker man ska fota massor på semestrar och resor, man kan alltid radera om man har digitalkamera.

Det var inte lika "roligt" förr, man visste ju inte om det blev så bra som man trodde filmen var ju inte billig, och inte att framkalla heller.

Har nu för tiden en Canon EOS 60D med ett 18-200 objektiv, mycket trevlig kamera. Har numera sålt 18-135 som följde med till förmån för ett Canon EF-S 18-200 som jag tycker levererar riktigt bra bilder.

Fick min första systemkamera när jag fyllde 17 av mina föräldrar, en Chinon CS-4 med dubbla objektiv, ett Chinon 1:1,9 50mm plus ett billigare Chinex 1:2,8 135 mm. Den har jag kvar ännu. Kompletterade med ett Chinon 1:2,8 28mm för säkert 20 år sen. Den har tagit några bilder den. Sen har jag haft en del andra kameror oxå, kolla gärna kameraväskan.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Digital efterbehandling, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Rent spontant så får det nog bli när jag fotade men kompis när dom gifte sig, Tog bröllopskort på dom utanför kyrkan och det blev sjukt bra, det kortet förstorade dom. Kameran vid det tillfället var min gamla Chinon med 50mm objektivet. Kan det varit i slutet på 80-talet. I nutid finns det många fina minnen, mestadels på djur och natur.

Mitt sämsta fotominne:
Det var nog när min Olympus tough som var vattensäker ner till 10 meter tog in vatten när jag snorklade i thailand, det var tråkigt. Som tur var hade jag en vanlig digital kamera i reserv så jag kunde fortsätta ta bilder, en Canon powershot A40 med 2 megapix.

Min största inspiration:
Har väl ingen direkt. Men man får mycket inspiration från bilderna här på fotosidan, finns helt otroliga bilder att se.

Jag fikar helst:
Får nog bli toast med en kopp te, eller cola och en hederlig kanelbulle.

I kameraväskan har jag alltid:
Beroende på vad som ska göras väljer jag väska efter behov. Lite fotografering, liten väska, stor väska eller semestertripp, stor väska, man alltid en kamera.

Drömbilden är:
Den var svår, men skulle kunna tänka mig någon häftig naturbild av något slag, vad som helst. Ett gigantiskt vattenfall, ett mindre/större (inte för stort dock) vulkanutbrott, safaribilder, vad som.

 
Djurbilder
Vanligt
6 bilder
Lyckade bilder !?
Vanligt
11 bilder
 
 
ANNONS