Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: nilszén
Ålder: 67 år
Bor: Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2000
Medlem sedan: 2011-01-03
Senast inloggad:

Bra foton fångar väldigt ofta mitt intresse. Likaväl som en målning gör. Kanske är det därför som jag själv också målat en del i olja, men det var ett tag sedan nu. Det är enklare att ta fram kameran, men det är för den skull inte enklare att fånga en bra bild.

Jag gick över till digital kamera sent på samma sätt som jag gick över från vinyl till CD väldigt sent. Men det är en skillnad, skivspelaren finns kvar och en och annan vinyl snurrar på den. Däremot har jag inte tagit någon bild med min analoga Nikon sedan jag började med digitalfoto.

Första systemkameran köpte jag 1980. Första digitalkameran 2006. Jag har nog alltid tyckt om att ta foto på människor, mest i och kring familjen. Att ta på flickvännen eller barnen eller släkten och inte minst på resor. Men ofta blir det mest berättande bilder som säger att här var vi, och inte så kostnärliga bilder.

Det är nog dessa bilder jag är på jakt efter nu. De som säger lite mer och nått annat...

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto

Mitt sämsta fotominne:
Min farmor fyllde 70 år och jag hade laddat kameran ordentligt ... trodde jag. Jag tog många bra bilder på henne och på släkten. Men utan film i kameran :-(

Min största inspiration:
Sally Manns foton ...

Jag fikar helst:
På Sturekatten i Stockholm. Vilken miljö !

I kameraväskan har jag alltid:
Användarmanualen ...

Drömbilden är:
Bilden som visar känslor av svensk melankoli...

 
Ljuset
Vanligt
3 bilder
Våren
Vanligt
2 bilder
Prinsessbröllopet
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS