Användarnamn: malmphoto
Ålder: 54 år
Bor: STENUNGSUND, Västra Götalands län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1984
Medlem sedan: 2003-04-26
Senast inloggad: (visas ej)

Fågelskådare sedan barnsben som efterhand kommit in på och allt mer övergått till naturfotografering, en bakgrund lik många andra naturfotografers. Har ett yrkesförflutet som "symfonisk" musiker och musiken är min starkaste drivkälla i kombination med naturintresset för min fotografiska verksamhet. Har tidigare varit medlem i Bildbyrån GreatShots. Är numera medlem i Naturfotograferna/N och bedriver bildförsäljning i egen regi.

Har hunnit ge ut tre fotoböcker om Bohusläns skärgård med lite olika inriktning. Dessa böcker är nu slutsålda, men kommer att ersättas med en helt ny bok prel. hösten 2007.
Gillar såväl traditionell som mer kreativ "artistisk/konstnärlig" naturfotografering. En kreativa inriktning inom denna del av fotografin tror jag är nyttig och kanske nödvändig då väl tyvärr merparten av naturbilderna bara är kopior på varandra. Men grunden för mig är bredden av uttryckssätt, inte bara det ena eller det andra. Hoppas kunna visa det i kommande bokverk.

Inledde våren 2003 ett stort konstnärligt fotoprojekt om Arktis & Antarktis – POLARfever – bl.a med stöd från Världsnaturfonden WWF. Kommer under lite drygt tio år göra ett femtontal expeditioner från några veckor till flera månader till intressanta platser i polartrakterna.

Arbetar parallellt med ett annat projekt – "Dedicated Life" – där jag kommer beröra livet ur olika perspektiv. Bilderna kommer att vara av både "traditionell" och "artistisk" karaktär beroende på vad jag vill beskriva. Bilderna kommer att komma från vår nordiska natur, polartrakterna, Afrika, tropikerna, Galapagosöarna bl.a. Även detta projekt stöds av WWF.

Har f.n lite tid för Fotosidan, vilket dessvärre även gäller att kommentera era bilder och att tacka för era kommentarer, men jag hoppas att kunna återkomma lite då och då. Snälla förlåt mig för det, det är tidsbrist, inte ointresse!!. Hänvisar för mina egna bilder till min hemsida www.malmphoto.com där jag skall försöka lägga lite mer tid.


Kom under sommaren 2006 ut med min "introduktionsbok" i POLARfever-projektet: "ANTARKTIS - en resa för livet", där många av mina bättre bilder från min rekognoseringsresa i november 2004 finns med. Boken kommer vara möjlig att beställa direkt via Fotosidan. Har även fr.o.m 2006 knutit ett samarbete med Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg, Vildmarksmässan i Stockholm och Fotomässan i Jönköping, vilket kommer innebära föreläsningar, utställningar och naturligtvis böcker.

Med vänliga hälsningar
Erik Malm/N

Profilbild tagen av Towe Wiiand/N

Bränningsland
Bränningsland
23 kommentarer
Kaskader
Kaskader
8 kommentarer
Livets fröjder
Livets fröjder
23 kommentarer
Strävan...
Strävan...
24 kommentarer
Kungspingviner
Kungspingviner
40 kommentarer
Storm
Storm
11 kommentarer
 
Polar-feber
Vanligt
4 bilder
"Tradition"
Vanligt
0 bilder
"Konstfoto"
Vanligt
4 bilder
Bohusläns skärgård
Vanligt
2 bilder
 
 

Lastolite HaloCompact