Användarnamn: Palletheking
Ålder: 50 år
Bor: Norrköping, Östergötlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2003-05-01
Senast inloggad: 2021-03-14 19:17

Hej igen! dags att uppdatera presentationen av mig själv. Jag är precis som tidigare fembarnspappa med foto som största intresse. Har genom åren ägt o använt ett oräkneligt antal kameror och objektiv. Vid sidan av själva fotandet älskar jag också prylar. Tycker det är fantastiskt roligt varje gång jag får testa en ny kamera eller ett nytt objektiv. I Dagsläget är jag nybliven ägare till en D800E. En kamera som inte känns obekant då den avlöser en tidigare D800.

Jag har i snart ett år haft en massa tjafs och strul med Nikon Sverige i två olika serviceärenden. Det senaste rörde min D800 som vägrade fokusera rätt på vänster sida. Efter tre inskick och viss mailkorrespondens så gick Nikon till slut med på att ge mig en ny kamera. Efter ytterligare lite diskussion fick jag som kompensation för allt strul en D800E utan någon mellanskillnad mot den D800 som vägrade fungera korrekt. Idag sitter jag nöjd och är lite mer vän med Nikon än tidigare då jag på allvar övervägde att skifta över till Canon. Tror dock det får bli Nikon några år till. Sitter ju med bra gluggar och har väl egentligen inget mer att önska prylmässigt än fortsatt påbyggnad av min objektivpark.

Jag vill i min presentation passa på att uppmuntra andra konsumenter och entusiaster att inte ge sig i olika serviceärenden. Stå på er. Har man köpt grejer för 20000, 30000, 50000 kr så skall de fungera felfritt. Allt annat är att lura kunden på det den har rätt till. Idag finns Facebook, Twitter och inte minst Fotosidan. Sociala medier har förutom underhållning i hemmet också gett oss konsumenter makt mot de stora företagen. Jag tror på fullaste allvar att mina två trådar om Nikon Kundservice starkt bidrog till deras beslut att ge mig en ny kamera. Mycket ovanligt då jag köpte kameran augusti 2012 och fick en nya idag mars 2013. Ge er inte utan skriv om ert missnöje, skapa trådar som beskriver serviceärendenas gång. Kopiera och klistra in mailkorrespondens så alla kan se hur ni bemöts. Jag är övertygad om att det kan påverka utgången av enskilda serviceärenden och tvister angående reklamationer. Tror jag sammanlagt med mina två trådar fick nästan 25000 träffar och trådarnas innehåll var knappast något Nikon ser som reklam för sina produkter.

Nog sagt om detta. Lite info om min fotostil. Jag älskar att fota min familj och mina barn. Skapa egna privata album där bilderna från en händelse eller ett evenemang blir till en historia man kan följa. Gillar också att fota miljöer även om det knappast är min starka sida, men roligt är det. Tycker det är fantastiskt roligt med bilder och Facebook har blivit mitt sätt att få bekräftelse för det jag gör. När jag lägger ut en bra bild är alltid många som gillar, kommenterar och på så vis uppmuntrar mig till fortsatt bildskapande.

Bland mina album kan ni titta o bedöma utifrån vilket objektiv bilderna är tagna med. Jag ser de i första hand som en slags hjälp för den som går i köptankar. Albumen är nämligen prylspecifika så den som tittar redan från början vet vilket objektiv jag använt. Titta begrunda och frestas, man har alltid en krona eller två över till bra eller bättre utrustning.

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Macro, Barn, Svart-vitt, Arkitektur, Produkter, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Har jag svårt att precisera, men ibland så får jag för mig att börja fota familjen hemma i deras olika göromål. De stunderna blir ofta väldigt inspirerande och roliga. Alltför sällan tar jag mig ut för egna kreativa uppdrag, men de få gångerna det sker, kan jag å andra sidan hamna i själslig trans. Just att få göra det jag tycker allra bäst om. Att testa ny utrustning är naturligtvis också något av det roligaste som finns, speciellt de gånger den överträffar ens förväntningar.

Mitt sämsta fotominne:
Har jag heller inga specifika. Men att fota under press eller känna krav utifrån att mina bilder skall leva upp till andras måttstock. Det är något som inte ger den avslappning o harmoni med kameran, som foto i huvudsak innebär för mig. Det viktigaste för mig som glad amatör är trots allt, att jag blir nöjd med resultatet.

Min största inspiration:
är min familj, och alla olika situationer de hamnar i, som är värda att föreviga. Barnen och familjen är det viktigaste i livet för mig, tätt skuggade av kamerautrustningen.

Jag fikar helst:
På öppna platser, cafeer med gott om utrymme som accepterar människor med barnvagn. Cafe Lindahls är ett sånt ställe. Som den vanemänniska jag är trivs jag att gå till samma ställe och sörpla kaffe med påtår o tretår.

I kameraväskan har jag alltid:
Kamerahus samt tre objektiv o blixt. De gånger man vill göra det enkelt för sig så nöjer jag mig med min Mark III och 24-70.

Drömbilden är:
Alla de bilder då jag lyckas fånga uttryck hos människor, bilder med genuin känsla. Vardagsbilder är nog mitt område. Bilder som vänder sig till mig och mina närstående, och också förstås bäst av dem.

Fotogenica
Fotogenica
0 kommentarer
D500 50 crop 12800 Dfine + uppskärpning
D500 50 crop 12800 Dfine + uppskärpning
0 kommentarer
Nikon D500 12800 50 crop
Nikon D500 12800 50 crop
0 kommentarer
Grand Hotell
Grand Hotell
0 kommentarer
D500 12800
D500 12800
0 kommentarer
Smilla i Arkösund
Smilla i Arkösund
0 kommentarer
 
Testalbum
Vanligt
5 bilder
Zeiss Otus
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS