Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: PennAdams
Bor: Stockholm, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2011
Medlem sedan: 2011-12-03
Senast inloggad:

Har nyupptäckt tjusningen i att fotografera, framkalla och visa bilder, mycket på grund av teknikskiftet under senare år. Är helt förälskad i min zeiss 21/2,8 på 5dmkii. Mitt fotointresse starade redan som teknolog då Professor Hendeberg inspirerade med sina väldigt personliga föreläsningar på KTH.
Hade tidigare en liten men naggande god contaxutrustning som magiskt fångade ögonblicken jag valde.
Nu blir det allt från familjebilder till förgyllda reseupplevelser.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Bröllop, Svart-vitt, Porträtt, Natur, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
På promenad mot Bedruthan Steps i Cornwall med telezoom, fick jag några av mina bästa naturbilder någonsin.

Mitt sämsta fotominne:
På fotolabb på KTH, 25 år gammal. Höghastighetsfilmen blev sallad, färgnegativframkallningen blev blank och röntgenfotografierna svarta. Jag tröstar mig med att det berodde på en mycket entusiastisk lab-assistent som urskiljningslöst svarade ja på alla frågor för att visa sig kunnig :)

Min största inspiration:
Penn, Adams, Bresson, Lennart Nilsson

Jag fikar helst:
Med kaffe på morgonen.

I kameraväskan har jag alltid:
5dMKIII, zeiss 21:a, EF 70-200 f/2,8 ii zoom, x-tra batterier och tillräckligt med CF kort. Snart nya EF 24-70 f/2.8 II hoppas jag.

Drömbilden är:
Mörk tjärn, skyming, sensuellt stämning, två presoner, 21:an, framkallar till svart-vit bild. Utskrift A3+ Espon Fine Art Velvet och ramar in med reflexfritt glas på Rammakarna.

 
Skottland 2012
Vanligt
1 bilder
Beaches in Cornwall
Vanligt
1 bilder
Älö midsommar 2011
Vanligt
2 bilder
Till att börja med
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS