Användarnamn: jonatan.stalhos
Bor: Västerbottens län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2007
Medlem sedan: 2012-01-04
Senast inloggad:

Nyligen examinerad bildjournalist från Mittuniversitetet i Sundsvall. Under de senaste tre åren har jag jobbat för dagstidningar på lokal- och riksnivå vid sidan om studierna. Nu när jag är klar med skolan kommer jag jobba mer med det egna frilansandet.

Tycker att diskussioner om foto ska handla mer om bildspråk, komposition och budskap snarare än teknik. Alla kan lära sig hantera en kamera, diskussionerna borde lyftas högre än så. | |

Vem är jag?


Mina intressen:
Gatufoto, Nattbild, Reportage / Situation, Svart-vitt, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Porträtt, Natur, Konsertfoto, Resefoto, Bilddagbok

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det måste nog vara examensarbetet. Efter drygt en månads förberedelser tillbringade jag först sex veckor i Shanghai och fotograferade i princip varenda dag, och sedan sex veckor dag och natt på skolan. Arbetet resulterade i ett magasin och utställning på galleri Centrum För Fotografi. Det var fantastiskt att jobba på samma projekt under en hel termin, lägga sin själ i arbetet och se det ta form.

Mitt sämsta fotominne:
Inget enskilt tillfälle, men alla gånger som prestationsångesten tagit överhand vid en plåtning. De gånger man oroar sig mer för vad man ska ha för material när man kommer tillbaka än vad man gör för stunden.

Jag fikar helst:
Kaffe och någon gräddbakelse, alternativt en smörgås.

I kameraväskan har jag alltid:
Minst två extra kamerabatterier (helst laddade), extra minneskort, blixt, anteckningsblock, pennor, ficklampa.