Annons
Användarnamn: thestrangedot
Ålder: 55 år
Bor: Karlshamn, Blekinge län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1983
Medlem sedan: 2012-01-15
Senast inloggad: 2024-04-12 11:46

Har fotograferat av och till i perioder genom mer än halva mitt liv. Min första seriösa kamera för mig var en halvautomatisk Pentax ME under åttiotalet. Senare blev det en Konica och slutligen blev en Minolta den sista analoga kameran jag var ägare till. Modellbeteckingarna till de båda sista har jag sen länge glömt. Efter det följde en lång period utan någon kamera alls. Till slut blev det kompaktkameran Canon G10 som gjorde att jag ville ha kameralivet tillbaka och numer går jag runt med en Fujifilm X100T. Det mindre formatet har passat mig väldigt bra men allt som oftast går jag omkring med tankar att fotografera "större" igen. Då kanske det blir en fullformatskamera. Men ett sånt köp får isf bli i framtiden.

Gillar det direkta, ofta människor och situationer. Kan imponeras av det tekniska när jag ser andras bilder men samtidigt förloras det ibland i saknad av livekänsla och att det ser lite konstruerat ut. Men jag är definitivt inte konsekvent. Rätt var det är dyker det upp något jag gillar som jag inte gillat förut.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Nattbild, Barn, Reportage / Situation, Studio, Posering, Svart-vitt, Sport / Motorsport, Arkitektur, Porträtt, Utrustning, Undervattensfotografi

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Linux och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
En vandring till skogs med full fotoutrustning utan minneskort med mig.

Min största inspiration:
Vardagssituationer

Jag fikar helst:
På det lokala haket.

I kameraväskan har jag alltid:
Min Fujifilm X100T. Bara den.

Drömbilden är:
Ännu ej tagit den...

 
Porträtt
Vanligt
1 bilder
Köpenhamn/Berlin
Vanligt
6 bilder
black and white street
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS