Annons
Användarnamn: meimei
Ålder: 38 år
Bor: Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2001
Medlem sedan: 2012-02-12
Senast inloggad:

Jag heter Sofia, men kallas ofta mèimèi (妹妹'lillasyster') (fast mitt användarnamn är taget efter Méiměi, 美美, 'vacker vacker', huvudpersonen i min favoritfilm "Sjöjungfrun i Shanghai") efter att ha bott tillsammans med min storebror i Kunming i Yunnan-provinsen i Kina. Jag har tidigare studerat kinesiska som jag talar flytande och studerar numera socialantropologi. Jag hoppas på att nästa år börja läsa ett masterprogram i visuell antropologi, alltså socialantropologi applicerat på foto och film. De senaste tre åren har jag pendlat mellan Malmö och Kunming och i Kina har jag rest vida omkring och fotograferat, arbetat på uppsats om synen på homosexuella i Fastlandskina, extraknäckt som modell (jobbade ett tag på en bostadsmässa som sjöjungfru, heh, tog jobbet mest för att kunna titulera mig själv "Sjöjungfrun i Kunming" ^^) och ibland också gatumusiker (kineser är mycket generösa gentemot utländska gatumusiker, de håller inte så hårt i plånboken). Jag har ännu inte gjort omställningen från analogt till digitalt fotograferande, annat än med kompaktkamera och mobilkamera, men har blivit sugen på att skaffa mig en digital systemkamera. Jag älskar dock av flera anledningar det analoga och samlar lite på vintagekameror, så det lär jag inte ge upp i första taget.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Svart-vitt, Mörkrum, Vilda djur, Arkitektur, Porträtt, Natur, Undervattensfotografi, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker forum är roligast.

 
Svea rike
Vanligt
3 bilder
Mittens rike
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS