Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: PerMem
Ålder: 80 år
Bor: Tungelsta, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1954
Medlem sedan: 2012-03-13
Senast inloggad:

Pensionär och amatörfotograf
Fotograferat har jag gjort sedan jag fick min första kamera 1954, var då 11 år. 1957 fick jag min första "systemkamera" en Agfa Abmi Silett med tre objektiv (35, 50 och 90 mm). I mitten av 70-talet skaffade jag två Pentax spotmatic hus samt 9 olika gluggar till dessa.
Från mitten av 90-talet fram till 2006 blev det mest videofilmning jag ägnade mig åt. Först analog video och sedan digital video.
I dag är det en digital systemkamera och två digitala kompaktkameror som jag nyttjar för att ta bilder av natur, djur och landskap samt reportagebilder som berättar en historia från resor, platser och händelser jag upplevt. En och annan macro- och porträttbild blir kan det också. Ett av de gamla Pentax spotmatc husen använder jag fortfarande sporadiskt ibland för att ta svartvita gatubilder bilder med.

Medlem i Tyresö fotoklubb.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Reportage / Situation, Vilda djur, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto, Bilddagbok

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Att se och ta bilder av de enormt stora mängderna av djur i Serengeti

Mitt sämsta fotominne:
När jag på seneftermiddagen kom till dagens sista och en av Nepals största sevärdhet och då upptäker att jag glömt extrabateriet till kameran kvar på hotellrumet i Katmandu.

Min största inspiration:
Resor och utflyckter till naturen och kulturellt intressanta platser runt om i världen samt att titta på andra fotografers bilder och läsa fototidningar.

Jag fikar helst:
Dricker te.

I kameraväskan har jag alltid:
Kameran samt de ojektiv, filter och andra prylar som jag för dagen tror mig behöva.

Drömbilden är:
En intresant perfekt och välbalanserad landskapsbild som sticker ut på ett sätt som gör att man kan betrakta den länge och flera gånger utan att tröttna på den.

 
Natur
Vanligt
3 bilder
Mina reseminnen
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS