Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: gatufotografen
Ålder: 67 år
Bor: Gävleborgs län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1977
Medlem sedan: 2012-05-01
Senast inloggad:

Jag har fotograferat sedan jag fick min första Canon F1 en spegelreflexkamera. Sedan dess har jag i stort sett alltid kamera med mig. Det har blivit fler kameror sedan dess och under många år höll jag till i mörkrummet med olika kemikalier och fotopapper. Så småningom lämnade jag det analoga och fotograferar nu uteslutande digitalt. Jag har alltid fotograferat "konstiga" föremål och fotograferar ännu idag "udda" motiv så att jag kan se hur det gör sig på bild. För mig är fotografering en konstart och det är enormt givande varje gång någon antingen köper eller ger bra kritik på det som jag har åstadkommit. Jag försöker komponera min bild redan innan jag tar den och tillbringar ytterst lite tid med t.ex. Photoshop vilket är anledningen till att mina bilder är ytterst lite efterbehandlade. På senare tid har jag däremot förfinat min teknik att konvertera färgfoton till svartvitt och därefter ge dem en autentisk monokrom känsla. Många bilder gör sig helt enkelt bäst i Svartvitt, det är bara det att det insåg jag inte vid tagningsögonblicket där jag i första hand ville fånga ögonblicket.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Vilda djur, Arkitektur, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
När jag av misstag hade tagit med mig ett extra men nytt och oladdat batteri

Min största inspiration:
Min största inspiration är ögonblicket

I kameraväskan har jag alltid:
Olympus 8080, kompakt Lumix TZ7, Canon EOS 600D, canon EOS 450D. objektiv: Canon EF 18-55mm, EF 75-300mm tele zoom, Olympus 7,1-35mm wide zoom, Nissin digital powerzoom trådlös blixt, handlovsstativ, UV-filter samt cirkulära polarsationsfilter.

Drömbilden är:
Den bild som jag inte ens har vågat drömma om.

 
provsmakning
Vanligt
2 bilder
andra miljöer
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS