Annons
Användarnamn: AndersD70
Ålder: 51 år
Bor: Malmö, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2002
Medlem sedan: 2003-06-28
Senast inloggad:

Har alltid haft ett fotointresse men inte känt att jag kunnat leva ut det pga allt klydd med framkallning och dylikt. Sen kom digitala kameror. Så sen Minolta kom ut med sin A1 har det bara fortsatt. Fast jag bytte till Nikon, mitt analoga märke, ca ett och ett halvt år senare. Sen dess har jag ägnat mig åt att önska att jag ska kunna ta bilder utöver de vanliga. Och detta är inte lätt.

Till en början var jag mest tekniskt intresserad och kollade mest vad kameran klarade av men sen har jag, faktiskt tack vare Ken Rockwells underhållande artiklar, börjat koncentrera mig på att försöka förstå varför en viss bild ser intressantare ut än andra i min egen samling.

Först o främst är det två stora kategorier man kan dela upp det hela i nämligen en planerad bild där man tagit sig tid att hitta en vinkel, få ljuset från rätt håll och allt det där.. och den andra kategorin är att fånga ett tillfälle. Numera försöka jag fånga tillfällen i snygga kompositioner med rätt ljus, exponering osv. Inte helt lätt. Dessutom vimlar det inte av motiv.

Det är nog mitt största problem nuförtiden, att hitta motiv här i Malmö. så just nu går jag mest på sparlåga och fotar min hund och fåglarna i pildammen. Ibland bjuder flickvännen på lite tålamod och låter mig knäppa ett par bilder på henne också. Då är det ljussättning som man inte känner sig nöjd med.

Men, det är ju bara att söka vidare..

 
Fångat!
Vanligt
3 bilder
Vyer och landskap
Vanligt
1 bilder
Nattfotografering
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS