Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Herbertius
Ålder: 46 år
Bor: Hällefors, Örebro län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2003-07-02
Senast inloggad:

Amatör som försöker. Köpte mig en Canon powershot pro1 för att testa lite och det var en bra instegskamera tycker jag. Proppfull med manuella inställningsmöjligheter och även optiken låg högt i klass. Nu har jag gjort slag i saken och köpt på mig en Canon 40d med en normalzoom. Jag fortsätter lära mig tänka hur jag skall ta bilderna men det blir allt för ofta fel fortfarande. Som tur är går det att rädda mycket i datorn :).

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Vilda djur, Digital efterbehandling, Utrustning, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Mitt bästa fotominne är inte av ett fotografi jag tog men däremot så var jag ute och letade motiv och hade närmast en religös upplevelse när ett, till synes, oändligt antal svalor jagade insekter över vattnet i knuthöjdsmossen, Hällefors. Som på en given signal så lyfte plötsligt varenda svala till högre höjd och efter en stunds spaningar kunde jag se en rovfågel långsamt glida i cirklar högt ovanför oss. En fantastik naturupplevelse.

Min största inspiration:
Ingen direkt som jag kan komma på. Jag letar mina egna vägar och försöker leva upp till mina egna högt ställda krav. Klart man tar intryck av vad man ser men har alltid tyckt att det varit roligast att försöka utveckla en egen känsla för det man håller på med. Sen är det väl så att det mesta redan gjorts så man blir en härmapa vadän man hittar på.

Jag fikar helst:
Ensam. Nej gud vad illa det lät :D. Kaffe i stora mängder tillsammans med familj och vänner. Fikar dock inte alltför mycket (men en rejäl mugg med kaffe står bredvid skärmen allt som oftast).

I kameraväskan har jag alltid:
En Canon 40d med ett tamron 28-75|2,8. Det jag för närvarande äger :).

Drömbilden är:
En bild som klickar. Som sitter som en spark i röven. Som får tankarna att snurra utan att man direkt vet varför. Vet ännu inte riktigt vad det är som är roligast att fotografera då jag ännu inte har hunnit testa allt så det är svårt att vara specifik. Man kanske kan säga att drömbilden är en skitschysst bild helt enkelt?

 
Konsertfoto
Vanligt
1 bilder
Efterbehandling
Vanligt
2 bilder
Natur & landskap
Vanligt
5 bilder
Svartvitt
Vanligt
0 bilder
HDR
Vanligt
1 bilder
Allmänna bilder.
Vanligt
0 bilder
Naturmacro
Vanligt
1 bilder
pocketkamera
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS