Annons
Användarnamn: poncar
Ålder: 56 år
Bor: Borås, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2012-07-15
Senast inloggad:

Fotat sedan barnsben, men började satsa mer seriöst på mitt fotointresse från början av 2000-talet. Naturen ger mig ro och energi att möta livets utmaningar. Dras gärna till havet och vattendrag över huvud taget. Har också en svaghet för teknik- och fordonshistoria. Öga för arkitekturdetaljer. Efter att ha bott och arbetat (och fotat) i Sörmland i närmare trettio år har jag nu hamnat i Västergötland (Borås, Sjuhäradsbygden) och nu är varje dag en upptäcktsfärd igen!

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Nattbild, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Bästa fotoupplevelsen hittills var en tidig vintermorgon (februari) då jag i bilen på väg ut till jobbet vid Nynäs slott & Naturreservat såg den mest fantastiska gryningshimmel -körde förbi slottet och raka vägen ner till Nynäs brygga vid den frusna o snötäckta havsfjärden Tvären. Där vandrade jag i tystnaden rakt ut på isen och bara förundrades över naturens färgfyrverkeri. Hade jobbkameran (en olympus "halvkompakt" modell) med mig och tog åtskilliga bilder ute på isen alltmedan morgonen grydde...Visste sedan tidigare att kameran är förvånansvärt bra även för foto i halvdunkel -men ändå blev fotona från denna tysta vintermorgon på isen över förväntan. Har fortfarande en av dessa som skärmsläckare på mon laptop...

Mitt sämsta fotominne:
Måste nog vara när jag kom hem från nära två månaders tågluff i Europa och Marocko hösten -87 och sedan upptäckte att en av de framkallade 36-bildersrullarna hade fullt med små orangea prickar på varenda exponering.... Ett minne som tävlar om "sämsta" kategorin är förstås också när filmen först gick av och den gummiklädda avtryckarn sedan bokstavligen smälte i solvärmen under ett besök på kreta i början av 2000-talet...Det var efter den upplevelsen jag skaffade första digitalkameran!

Min största inspiration:
Naturens sceneri. Också landskapsmåleri.

Jag fikar helst:
Ute i "fält" -medhavd kaffetermos med nåt bra tilltugg...

I kameraväskan har jag alltid:
Ett laddat reservbatteri!

Drömbilden är:
Att lyckas fånga någon av våra perserkatter mitt i ett lekfullt språng! Verkar hopplöst...

Iceflower
Iceflower
0 kommentarer
Estoniaminne
Estoniaminne
0 kommentarer
Snöby
Snöby
5 kommentarer
Terrass med Pipranka o Vildvin
Terrass med Pipranka o Vildvin
0 kommentarer
Orolig Himmel
Orolig Himmel
2 kommentarer
Vålarö småbåtshamn
Vålarö småbåtshamn
0 kommentarer
 
Vattnets vägar
Vanligt
27 bilder
Sky & Weather
Vanligt
4 bilder
Maritimt
Vanligt
8 bilder
Hav, sjö & strand
Vanligt
88 bilder
Djurliv
Vanligt
14 bilder
Härliga höst
Vanligt
54 bilder
Vackra vinter
Vanligt
32 bilder
Hus, gator, gränder...
Vanligt
21 bilder
Färg, Form & Fantasi
Vanligt
11 bilder
Stämningar
Vanligt
15 bilder
Landskap & Natur
Vanligt
121 bilder
Fordon & Teknik
Vanligt
23 bilder
 
 
ANNONS