Annons
Användarnamn: MHRB
Bor: Tyresö, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1973
Medlem sedan: 2012-08-27
Senast inloggad: (visas ej)



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Vilda djur, Arkitektur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Där jag kan släppa vardagen och fokusera på fotograferingen. Mer "specifikt" någon av mina ofta förekommande hundpromenader med kameran på axeln vid Tyresö Slott. en workshop med Serkan Günes i Tyresta nationalpark i våras.

Mitt sämsta fotominne:
Halkade på ett berg i Tyresö Strand med min första och nya systemkamera, en Praktika, som gick sönder och inte hann repareras till vår resa mot Jämtland. Jag fick ta med min Kodak Instamatic istället... Jag var i de yngre tonåren och blev mycket besviken men det kompenserades delvis av att fotoaffären ordnade gratis reparation till mig, de såg väl hur förtvilad jag var...

Min största inspiration:
Min morfar som gav mig min första kamera, en Kodak Instamatic och ledde mig in fotograferandet i min barndom. Som relativt ny medlem här på Fotosidan är många av er som delar med er av era bilder i bloggar mm en stor insiprationskälla för mig. En dag kanske jag själv "vågar" mig dit...

Jag fikar helst:
Uddby gårds café vid Alby friluftsgård i Tyresö, äldre fik med en känsla och bevarad karaktär samt givetvis vår egen veranda med utsikt och ett lugn. Föredrar något litet och smakrikt framför mängd även om en stor bra glass aldrig sitter fel.

I kameraväskan har jag alltid:
För lite tid... Är usel på att planera och frigöra tid för mig själv. På axeln hänger oftast min 5DMKIII med 24-105/4 L monterat.

Drömbilden är:
En bild som väcker en känsla eller en stämning samt bilder med mycket att se så man hela tiden finner nya detaljer.

ANNONS