Annons
Användarnamn: Karuzzell
Bor: Genarp, Skåne län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1960
Medlem sedan: 2012-10-05
Senast inloggad: 2022-04-22 07:46

Jag ‘fick’ min första kamera runt 1960. Eg. var det min fars gamla kamera av bälgtyp och med den och fars hjälp lärde jag mig fotografins grunder. När jag så småningom började arbeta, köpte jag en alldeles egen och modern kamera, som jag hade kvar i många år. Fotograferandet har både gått i vågor och haft långa avbrott när jag helt enkelt saknat kamera. På den analoga tiden var fotograferandet dessutom sparsamt av ekonomiska skäl. Så det var först när jag fick min första digitala systemkamera runt milleniumskiftet, som det tog fart på riktigt. Plötsligt öppnade sig en helt ny värld både vad gällde mitt eget fotograferande och med tillgången till nätets alla möjligheter, med att hitta kunskap och dess enorma bildskatt. (Bildnörd har jag alltid varit.)


Mina egna foton har väl främst varit av det dokumentära slaget. Motiven har varit min familj, mina hundar, landskaps- och inte minst trädgårdsbilder, vilket speglat min intressesfär. Just nu är de flesta bilderna naturbilder och framför allt fågelbilder, även om jag försöker bredda min repertoar. Samtidigt som jag försöker bli tekniskt bättre vill jag gärna ta bilder, som har något att säga. Jag tar mitt fotograferande på största allvar, samtidigt som jag för första gången kan tillåta mig att leka och experimentera.

När det gäller mina fågelbilder, är de allra flesta tagna i min geografiska närhet. Anser inte, att en bra bild behöver avbilda ovanliga arter eller vara tagen på exotiska platser och så länge jag inte var nöjd med vad jag åstadkom, fick kameran helt enkelt vara min ständiga följeslagare. Numera blir en hel del rena fotoutflykter och kort sagt har fotograferandet blivit en viktig del av min tillvaro.

Har förutom en hemsida, som hittills mest innehållit bilder och info om vår trädgård och våra hundar också två aktiva bloggar. Min väg mot ljuset är en slags fotoblogg med blandat innehåll och i Mina fågelbilder presenterar jag de arter jag fotograferat i alfabetisk ordning. Sidan är under uppbyggnad och nya arter läggs till kontinuerligt både från mitt bildarkiv och med för mig nya arter. Den kan kanske delvis ses som en fotografisk krysslista och bilderna byts ut allt eftersom jag får bättre bilder. Dessutom har jag en, för tillfället, insomnad trädgårdsblogg Bakom häcken med bilder framför allt från trädgården.
Tanken är, att lägga över en del av mina foton på hemsidan Lyngby Prästgård .

Medlem i gruppernaAndäktigt
Andäktigt
3 kommentarer
Spillkråka
Spillkråka
1 kommentarer
Dovhjort
Dovhjort
8 kommentarer
Skärfläcka
Skärfläcka
0 kommentarer
Nyhavn
Nyhavn
1 kommentarer
Morgon vid sjön
Morgon vid sjön
7 kommentarer
Upp och ner
Upp och ner
4 kommentarer
Möte i morgondimman
Möte i morgondimman
3 kommentarer
Måsar och nät
Måsar och nät
5 kommentarer
Andens flykt. Och tidens.
Andens flykt. Och tidens.
5 kommentarer
 
Blandat
Vanligt
3 bilder
Fåglar Vombs ängar
Vanligt
12 bilder
Fåglar 2014
Vanligt
75 bilder
Fåglar 2015
Vanligt
83 bilder
Fåglar 2016
Vanligt
31 bilder
Fåglar 2017
Vanligt
4 bilder
Fåglar
Vanligt
90 bilder
Från växtriket
Vanligt
18 bilder
Vilda djur
Vanligt
10 bilder
Vombsjön i morgonljus
Vanligt
11 bilder
Natur
Vanligt
3 bilder
Runde
Vanligt
19 bilder
Tranor
Vanligt
22 bilder
Byggnadsverk
Vanligt
4 bilder
Gatufoto
Vanligt
17 bilder
Människor, porträtt
Vanligt
10 bilder
Husdjur
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS