Annons
Användarnamn: Matson
Ålder: 61 år
Bor: Kronobergs län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2003-07-17
Senast inloggad:

I mitten av 70-talet ärvde jag farsans gamla kamera. En Yashika (!!) av den där typen som man tittar uppifrån ned i ett schakt där motivet syns spegelvänt (är du född på 60-talet eller tidigare så vet du vad jag menar :-)
Hobbyn övergick mer till en del av mitt yrke som frilansande mediaproducent och skribent för olika tidningar. Hade under 80-talet ett par Hasselbladare, några Leicor (M4P och M6) plus en arbetsväska med Nikon F3 och gluggar. Höll också på med en Horseman (visst hette den så??) storformat under en period. Det blev nyhetsfoto, porträtt, reklam, stilleben osv ändå tills jag tröttnade i slutet av 80 och sålde alltihop.
Sedan dess har jag jobbat en del med video, film och TV men knappt rört vid en stillbildskamera förrän nu (sommaren 2003).
Dammade av min gamla EOS, beställde en Sony F717, köpte en Canon EOS 300D, och nu är det digitalt som gäller. Försöker för fullt att förstå och hitta begränsningarna med digitalfoto och hitta möjligheterna med Photoshop istället för mörkrummet.

 
Utställning 1 - City Christmas
Utställning
7 bilder
 
 
ANNONS