Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: ralph64
Ålder: 59 år
Bor: Skåne län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1980
Medlem sedan: 2012-11-10
Senast inloggad:

Skrivande frilansfotograf som började min bana genom att försöka ställa in min Pocket Instamatic 60 i Bulp-läge för att fotografera stjärnor. När inte det fungerade fick jag börja lära mig lite mer om det här med fotografi och på den vägen är det.

Jobbar på heltid som journalist och fotograf sedan 2003. Numera mest för nordens största motorförlag Fabas - men i början mest med bildreportage till dagstidningar.

Har väl haft alla typer av kameror utom storformatare genom åren. Nyligen bantade jag kameraväskan genom att sälja ut mitt Nikon D800-system till förmån för Sony a6000. Detta är den bästa kamera jag ägt på väldigt länge. Äntligen en kamera som ger fantastiska bilder utan att man måste vara tyngdlyftare för att orka bära den med sig. Känns lite som när jag smög omkring i Paris tunnelbana i slutet av 1980-talet med en Leica M2 över axeln. Nu får kameran följa med ut på promenaderna igen.

Ägnar mig även åt flygfotografering med en så kallat multirotor och GoPro 3+ för filmning och en Sony Nex 3n för fotografering.

Vid sidan om fotografering är segling min stora passion och jag har även bott på båt under många år.

Favoritmotiv utanför jobbet är sedan några år tillbaka mina två söner.

 
Natur
Vanligt
1 bilder
Sony a6000
Vanligt
2 bilder
Tilt-Shift Aerials
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS