Användarnamn: eskil23
Ålder: 46 år
Bor: Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2010
Medlem sedan: 2012-12-12
Senast inloggad: (visas ej)

Jag arbetar som systemspecialist på KTH i Stockholm.

Det var först våren 2010 som jag på allvar började intressera mig för fotografi. Wikipedia Sverige anordnade en illustrationstävling som gick ut på att lägga in bilder i så många artiklar som möjligt. Kul tyckte jag och traskade runt halva Stockholm med min lilla Ixus och fotade allt möjligt. Även efter tävlingens slut fortsatte jag att åka runt och fotografera platser och saker som var uppmärkta med "illustrationsbehov" på Wikipedia.

Jag insåg snart Ixusens begränsningar och började i stället låna en Nikon D7000 med ett Sigma-objektiv från jobbet. Den tog bättre bilder, men eftersom tillgången var begränsad till helger så bestämde jag mig snart för att köpa en egen systemkamera. En kompromiss mellan budget och teknik gjorde att valet föll på Nikon D5100 med ett 18-105mm kittobjektiv. 105mm visade sig inte vara tillräckligt ute i skärgården på sommaren, så det blev snart ett 70-300mm teleobjektiv också. Och en blixt, och ett stativ, och en kameraväska, och mellanringar, och ett gäng filter, och....

Sedan dess har jag lärt mig mycket om fotografering och om fotutrustning. Dels genom att prova mig fram, men framför allt genom att ta del av all den kunskap som finns här på fotosidans forum.

Alla bilder som jag har tagit för Wikipedia finns på
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Photos_by_Esquilo

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Arkitektur, Produkter, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Linux och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Specialchartrad fyr- och skärgårdskryssning med Birka Paradise. Rutten gick längst Landsortsleden och Kudoxaleden där kryssningsfartyg normalt inte färdas. Något som gav unika möjligheter att fotografera Stockholms skärgårds pärlor i strålande solsken från 30 meters höjd. Jag åkte på samma kryssning ett år senare, den här gången med en Sigma 150-500mm på min D5100. Jag tyckte nästan synd om alla "fotonördar" som försökte fota fyrar på en halv sjömils håll med D800 och 70-200mm f/2,8.

Mitt sämsta fotominne:
Riksdagens öppnande 2012. Första gången jag använde mitt då nyinköppta teleobjektiv. Dessvärre hade jag missat att ändra AF-inställningarna från landskapsfoto till inställningar mer lämpade för folk i rörelse. Ganska många riksdagspolitiker blev suddiga i ansiktet. Tänkte nästan kasta gluggen i Norrström innan kom på vad felet var.

Min största inspiration:
Vatten i allmänhet och skärgård i synnerhet.

I kameraväskan har jag alltid:
Kameran, blixt, reservbatteri, extra objektiv och ett gäng filter.

Söderbysjön
Söderbysjön
0 kommentarer
Understen
Understen
0 kommentarer
En snok äter lunch
En snok äter lunch
0 kommentarer
Viksten
Viksten
0 kommentarer
Spånga
Spånga
0 kommentarer
Svartsjö slott
Svartsjö slott
0 kommentarer
Skrapan
Skrapan
0 kommentarer
Slussen
Slussen
0 kommentarer
Hovjägarbostället
Hovjägarbostället
2 kommentarer
Ältaån
Ältaån
0 kommentarer
 
Flygfoto
Vanligt
3 bilder
Djur
Vanligt
1 bilder
Skärgård
Vanligt
3 bilder
Övrigt
Vanligt
3 bilder
 
 

Elinchrom ELB 500 TTL