Användarnamn: JonnyB
Ålder: 68 år
Bor: Ekshärad, Värmlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1979
Medlem sedan: 2003-07-24
Senast inloggad:

Asgammal herre med stort intresse för sprit, kvinnor och sång samt foto. Bor långt ute i skogen och har därför inte så stora möjligheter att fota just det jag vill, utan får hålla mig till det som finns i trädgården och i naturen runt mig.
Gillar naturfoto men känner mig lite trött på det ibland. Men hur jag än bär mig åt så hamnar jag i alla fall ute i buskarna, företrädesvis liggandes på mage med skitiga och blöta jeans och macrot påskruvat :-D

Jag vet inte alls hur en bra bild ska se ut. Inte en aning. Det ska väl vara diagonaler och skit i den tror jag. Men jag vet hur en bra bild känns! Det liksom knäpper till i huvudet, ögonen tåras och så blir jag fruktansvärt avundsjuk på den som har tagit bilden ;-)

Det roligaste med foto är att det är så roligt. Saknar man talang som jag så kan man alltid kompensera det med att ta 40 miljoner bilder med digitalkamera. Åtminstone en brukar bli bra. Därför vill jag utlysa en helgdag om året som en hyllning till den moderna, digitala tekniken.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
En hel dag ute på Hovs Hallar med Tammy Bergström, Jonna Bergström och Wolfgang Gerlach. Samt när jag står alldeles ensam långt ute på myren och solen går just upp i dimman, just som en jumbojet kraschar och brinner upp. Nä,jag skojade om det där sista.

Mitt sämsta fotominne:
I princip 90 % av alla gånger jag varit ute och kommer hem med 350 skitbilder.

Min största inspiration:
Tammy Bergström och hennes syster Jonna, de fotar med glädje utan att lägga tid och pengar på tekniken, annat än just det de behöver. Även tidigare medlemmen Björn Gester är en stor källa till kunskap o inspiration för mig. Det finns 25.000 andra där ute som också inspirerar mig. Plus 2 miljoner till i andra länder.

Jag fikar helst:
Kaffe med mjölk och något kletigt därtill. Räkmacka när jag har råd.

I kameraväskan har jag alltid:
En tub Citodon, fyra gluggar, macro, tele, fisheye och en allroundzoom 18-85 mm.Trådutlösare med 10 meters förlängning. Ficklampa. CCD-rengörare. Microduk. Polfilter. 30 cm reflexskärm. Stativ. Blixt samt extra batterier till allt.

Drömbilden är:
Fotografera ansiktsuttrycket på Tammy Bergström just som hon får chansen att fota en tornado :=0)

Var fan är vinet?
Var fan är vinet?
7 kommentarer
Morgondimma på myren
Morgondimma på myren
3 kommentarer
Ghandi. Norsk skogkatt. Och hur sött kan det bli då?
Ghandi. Norsk skogkatt. Och hur sött kan det bli då?
5 kommentarer
Att slicka publiken i ändan
Att slicka publiken i ändan
10 kommentarer
En dag vid Gröcken
En dag vid Gröcken
4 kommentarer
Eino Den Röde
Eino Den Röde
1 kommentarer
 
Väldigt vanligt album
Vanligt
2 bilder
Fusk och lek
Vanligt
6 bilder
På skoj
Vanligt
1 bilder
Natur
Vanligt
1 bilder
Porträtt
Vanligt
0 bilder
 
 

Elinchrom Rotalux Softboxes