Användarnamn: gunnar.gustavsson.71
Ålder: 80 år
Bor: Åkersberga, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1963
Medlem sedan: 2013-11-21
Senast inloggad:

Jag började fotografera som en hobby 1963 när jag köpte min första spegelreflex, en Pentax MX. Efter många år med Pentaxen övertog jag en Canon EOS A-1. 2004 köpte jag min första digitala kamera, en Minolta Damage Z3. Efter ett par år fick jag en Canon Power Shot SX1 som jag använt till år 2015. Under år 2016 har jag köpt en Canon EOS 760D. Den räcker gott och väl för mitt fotograferande. Jag är inte någon mycket aktiv amatörfotograf utan det blir mest när jag får någon tid över, trots att jag är pensionär. Det är synd för jag skulle vilja utnyttja mitt foto-
graferande mycket mer då intresset är stort. Dock hade jag önskat att kunskaperna inom foto kunde vara bättre. Blev överraskad av resultatet när jag fick prova en Sony DSC-WX350. Den är mindre än en mobiltelefon och har optisk zoom 20x, men ger alldeles utmärkta bilder i 4K. Jag försöker ställa stora krav på mig själv, men ibland går det inte som man önskar. Mina intressen inom foto natur, moln, fjärilar, arkitektur, gatufoto och stora fartyg. Har missat att fotografera dokumentärt från 60-talet. För att inte spara så mycket foton har jag hittills gjort 20 stycken fotoböcker som andra kan del av.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Reportage / Situation, Arkitektur, Digital efterbehandling, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Fotopromenad på Södermalm i Stockholm under 80-talet

Mitt sämsta fotominne:
Kommer inte ihåg. Blev oerhört besviken på alla dåliga kopior av foton man fick från laboratorierna under den analoga tiden.

Min största inspiration:
Vid havet.

Jag fikar helst:
Ute någonstans.

I kameraväskan har jag alltid:
Extra batteri och rengöringssaker

Drömbilden är:
Väntar på den fortfarande.


Elinchrom ELC 125 - ELC 500 studioblixtar