Annons
Användarnamn: Vonne
Ålder: 42 år
Bor: Sundsvall, Västernorrlands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1995
Medlem sedan: 2003-08-22
Senast inloggad:

Har nog alltid varit ett naturbarn, så att mina foton till mestadels speglar det blir ju helt naturligt. Älskar djur i alla dess slag och att ta macrobilder på blommor och dylig, är nog det jag allra helst spenderar min tid på.

Mitt intresse för fotografering väckes från den dagen jag klarade av att använda pappas gamla systemkamera. Då jag alltid ritat och målat blev detta ett nytt sätt att uttrycka sig på och fånga omvärlden. Använde pappas kamera tills den inte orkade längre.
Tack vare att jag senare träffade min sambo, slog jag tag i saken och köpte en ny kamera. Det blev då en Nikon F90x, begangnad men väldigt lite använd. Till handlades även ett sprillans nytt macro och så var jag igång igen.

Nyligen har även en Nikon D200 fått flytta in i min kameraväska. Eller rättare sagt i min sambos, men då jag insisterar på delad vårdnad, så räknar jag den till min också ;-).

Tackvare denna D200 har jag nu möjlighet att lägga ut bilder här på Fotosidan och det ska bli roligt att få tips och kritik från er alla. Man vill alltid bli bättre, för ingen är ju fullärd...


******************************************************

NÄR DU ÄNDÅ ÄR HÄR HOS MIG, LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR ELLLER ETT INLÄGG I GÄSTBOKEN, DET UPPSKATTAS :)
// TACK!

******************************************************

UPPDATERINGAR:

* 2007-01-24: Så var man igång, har laddat upp min först bild, hoppas på kritik.

* 2007-02-13: Två nya bilder i albumet Akvariefiskar.

* 2007-02-27: Nytt album, Blommor, med en bild upplagd.

* 2007-03-19: Ytterliggare ett album, denna gång Svampar, med en bild upplagd.

* 2007-03-27: Albumen ökar i antal, nu finns Natur som för tillfället innehåller en bild.

* 2007-04-05: Spenderade flera timmar ålandes i lera för att lyckas fånga några änder på bild. Gissa hur jag såg ut när jag kom hem :) tack för bra kläder. Resultatet från denna dag kan ni se i albumet "Fåglar".

Vem är jag?


Mina intressen:
Macro, Vilda djur, , Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt sämsta fotominne:
När jag som 15åring fotade med min pappas gamla Praktica, hittade några riktigt läckra motiv, bl.a. på en vacker gök. Spenderade flera timmar i skogen, för att sedan upptäcka att jag glömt att ladda film i kameran. Det kommer jag ALDRIG att göra om...

Min största inspiration:
Att varje dag få uppleva våran underbara natur från hästryggen. Det ger en väldigt äkta känsla. Även att se andras lyckade bilder och få känslan att "å, vad jag önskar att det hade varit jag som tageit den där".

I kameraväskan har jag alltid:
Ett extra, laddat batteripack. Samt min anteckningsbok som är av yttersta vikt. Tror dessutom att jag inte skulle kunna leva utan macrooptiken ;-).

Drömbilden är:
vet den dag då jag tagit den...

 
Hästar
Vanligt
1 bilder
Motorsport
Vanligt
1 bilder
Fåglar
Vanligt
2 bilder
Natur
Vanligt
1 bilder
Svampar
Vanligt
1 bilder
Blommor
Vanligt
1 bilder
Akvariefiskar
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS