Användarnamn: Byskan
Bor: Byske, Västerbottens län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1990
Medlem sedan: 2015-02-07
Senast inloggad:

Det skulle bli en nystart här på Fotosidan under 2015 men tyvärr kom oändligt tråkigare saker i vägen. Så jakten på magiskt ljus ur nya vinklar får skjutas upp till nästa år. Gamla foton hittas på Byskan@Flickr.

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Barn, Reportage / Situation, Studio, Action / Äventyr, Produkter, Porträtt, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Fortfarande från 90-talet när jag landar i djupsnö och drar fram min Minolta Dynax 5xi med 300mm telezoom, bränner av ett sanslöst foto i motljus innan fallskärmen sveper över mig som en filt.

Mitt sämsta fotominne:
När kusin Staffan tog livet av min Olympus C8080 i en fjällsjö. Han var så exalterad när jag landade en gulbrämad trekilosöring på torrfluga att han helt glömde av sig och doppade kameran.

Min största inspiration:
Längtan efter flugfiskesäsongen med alla möten i det norrländska ljuset.

Jag fikar helst:
Spanandes över ett öringvatten på kalfjället.

I kameraväskan har jag alltid:
Extra batterier.

Drömbilden är:
Oväntad!


Elinchrom ELB 500 TTL