Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Hwahlberg
Bor: Skellefteå, Västerbottens län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2013
Medlem sedan: 2016-01-24
Senast inloggad:

Pensionerad IT-utvecklare som numera ägnar dagarna åt bla fotografering, och lite programmering till husbehov för att hålla mig ajour med teknik (och hålla skallen igång).

Jag fotar det mesta, naturen, byggnader, barnbarn, typ stilleben, abstrakta foton etc. Beror väl på att jag än inte riktigt vet vad jag vill med mina foton...

Som programmerare lärde jag mig att det enkla ofta är det bästa. Men att få ihop en bra bild med ett innehåll och forma det så att det tillför betraktaren nånting är inte alltid så enkelt. Brukar låta bilderna ligga ett tag innan jag börja sortera dom för att känna efter om dom fortfarande "ger mig nåt".

Men i jakten på innehållsrika foton prioriterar jag motivet, ljuset och skärpan, i den ordningen. Dessutom vill jag efterbehandla bilderna så lite som möjligt, lite beskäring, lite skuggor/högdagrar, kanske konvertering till svart/vitt, men inte för mycket.
Inget Photoshop'ande för mig (än!), även om jag imponeras av dom som behärskar Photoshop och liknande verktyg.

ANNONS