Användarnamn: mazeson
Bor: Båstad, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1975
Medlem sedan: 2003-10-23
Senast inloggad: 2022-01-25 17:13

Bilder på hjärnan sedan många år. Bodde också i mörkrummet under en längre tid. Förbaskat skönt att komma ut därifrån. Fotograferar bara digitalt sedan 1998. Natur, människor, mönster, komposition och former fängslar.

Vill utmana tekniken och tänja gränserna. Och visst kan tekniken eller prylen ibland stimulera till nya bilder.Kamera och objektiv är dock bara en liten del av bildskapandet. Det är ju ändå 90% fotograf och 10% kamera+objektiv som gör bilden egentligen. Eller hur?
Avstår gärna alla tröttsamma diskussioner om vad som är "bäst", eller vad man ska ha eller inte ha. Till syvende och sist är det ju vad man gör med verktyget som räknas - Bilden!

Bär oftast med mig en kamera - som ett anteckningsblock, för att hjälpa mig att betrakta, att fånga det unika, att minnas, att glädjas.


Det är så sant det där ordspråket -
"En bild kommer som en snigel, men försvinner som en blixt".People don't watch enough. They think. It's not the same thing.
Henri Cartier-Bresson

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Macro, Studio, Posering, Svart-vitt, Vilda djur, , Action / Äventyr, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Sepsis sp.
Sepsis sp.
0 kommentarer
Rhagio tringarius
Rhagio tringarius
0 kommentarer
carabus violaceus
carabus violaceus
0 kommentarer
Araneus diadematus
Araneus diadematus
0 kommentarer
eriothrix rufomaculata
eriothrix rufomaculata
0 kommentarer
Mesembrina meridiana
Mesembrina meridiana
0 kommentarer
 
Mina grannar
Vanligt
16 bilder
 
 
ANNONS
Vallerret - Cyberphoto