Annons
Användarnamn: jazzmicke
Bor: Kronobergs län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1982
Medlem sedan: 2016-05-09
Senast inloggad: 2024-04-08 15:41

Amatörfotograf, född 1959, som önskar att jag hade skaffat en systemkamera redan för 30-35 år sedan men tyckte då att det räckte med en vanlig kompaktkamera.
Hade en Konica som jag fick i julklapp 1981 som jag var mer eller mindre aktiv med fram till slutet av 1990-talet. Ca 2002/03 köpte jag en digital Olympus kompaktkamera men drömmen var en egen digital systemkamera. Hade dock noll koll på det området och var ganska nöjd med min Olympus.

Jobbade som journalist 2006-2008 och i jobbet ingick det att både skriva och ta bilder. Ingen anställd på tidningen fick någon utbildning på de systemkameror som fanns till förfogande utan plötsligt var man utskickad på ett jobb med uppmaningen att köra helautomatiska inställningar. Insåg så småningom att jag var tvungen att "pilla" lite på den kamera jag oftast använde (Canon EOS 350D), vilket inte var lika uppskattat hos andra användare när jag glömde att återställa den.

2012 fick jag råd att köpa min första egna systemkamera. Det blev en Canon EOS 650D. Två år senare uppgraderade jag till en Canon EOS 70D och 2017 skaffade jag mig min första fullformatskamera, den ganska utskällda Canon EOS 6D Mark II.

Favoritobjektiv varierar men tyvärr har jag svårt att ta bilder med objektiv som saknar bildstabilisator, såvida de inte är väldigt ljusstarka. Det beror på att jag sedan tonåren har motoriska skakningar i händerna. Föredrar zoom-objektiv framför de med fasta brännvidder.

Jag tar helst bilder på människor och husdjur i vardagliga situationer. Även vissa naturbilder blir det ibland. Därutöver spelar jag in videoklipp hemma när jag spelar köpta begagnade vinylsinglar på en modern bärbar skivspelare. Blir även videoklipp på jazzkonserter och dylikt, mindre volymstarka tillfällen. Då med stativ och extern mikrofon.

ANNONS