Annons
Användarnamn: FridaLily
Ålder: 38 år
Bor: Stockholm, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2002
Medlem sedan: 2016-08-12
Senast inloggad: (visas ej)

Hej och välkommen till min portfolio!
Jag heter Frida Nilsson och är amatörfotograf sedan 2002.

NYHET: Här ser ni mig i TV 😃https://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/sommarlov/Kq2b9Ry/

När jag gick på gymnasiet, mellan 2002-2005, valde jag att gå en sam/estetisk inriktning. Där hade vi tillgång till ett eget fotolabb som vi kunde vara i närhelst vi ville. Det var drömmen för mig! Jag älskade spänningen att jobba med spegelreflexkameror och framkalla i mörkerrum på egen hand. Jag älskade också möjligheterna datorredigering bjöd på och hur programvarorna till dessa utvecklats under åren.

Jag har förälskat mig lite extra i makrofoto och jobbar mycket på att utveckla mina kunskaper i detta.

Det började lite med att jag lekte med min egna kamera. Den var inte alls någon dyrgrip, utan en helt vanlig digitalkamera, en Canon Powershot A610. Jag testade att lägga mig på gräsmattan en varm sommardag och tog ett foto av gräset på nära håll (se bild ”Gräsmattan”). Jag tyckte det blev en så spännande effekt! Med detta triggades jag till att fotografera mera på nära håll och spara ihop pengar till dyrare utrustning.

Som person är jag väldigt uppmärksam på smådetaljer när jag är ute och går mina promenader utomhus. Jag ser ofta småsaker som andra inte lägger märke till! När jag väl fick upp ögonen för småkrypens värld så är det svårt att låta bli att leta när jag var ute.

Jag är fantastiskt fascinerad över hur mobilkameror också används idag och vilken kapacitet kamerorna i dessa har. Jag vet själv att jag använder min mobilkamera dagligen för att fota saker i min omgivning.

Trots detta tycker jag ändå mest om att fotografera och experimentera med min systemkamera, en Canon EOS 5D Mark IV med makroobjektiv 100mm. Detta kan nog vara bland det bästa jag investerat i!

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Svart-vitt, Mörkrum, Vilda djur, Digital efterbehandling, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Jag älskar att vara ute i naturen och fotografera. Jag har väldigt många fina minnen från när jag sitter ute i all ensamhet och bara hör ljudet av naturen runt omkring mig.

Mitt sämsta fotominne:
Mitt sämsta fotominne var nog när jag gick min fotokurs och hade en vecka på mig att leverera en perfekt tagen och redigerad bild. Jag gillar inte att jobba under sådan tidspress. Jag är för perfektionistisk.

Jag fikar helst:
Ute. Med en termos med kaffe och en bulle. Det får gärna vara runt Kristi Himmelfärd, min absoluta favorittid på året!

I kameraväskan har jag alltid:
Ett fulladdat extra batteri.

Drömbilden är:
Vintergatan en mörk vinternatt eller vintergatan ute i någon exotisk miljö.

ANNONS