Annons
Användarnamn: HåG
Bor: Säffle, Värmlands län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2017-09-04
Senast inloggad: 2024-04-26 06:44

Fick en systemkamera med kit objektiv 2012, användes sparsamt till familjefoto tills grabben började spela fotboll. Jag hade insett att jag behövde komma närmare, skaffade billigaste 70-300 objektivet jag hittade. Testade sportläget men funderade direkt på om det inte gick att få till bättre bilder om man ändrade inställningarna lite.
Läste på lite, M A S P oj det var mycket att ta till sig.
Besvärligt men om jag ställer i läge M kan jag göra så det inte blir rörelseoskärpa och släppa in så mycket ljus som möjligt. Det blev bättre än sportläget och började sakta förstå vad olika inställningar hade för betydelse. Förstörde objektivet vilket jag fortfarande ångrar men det förde med sig att jag köpte bättre objektiv och en något bättre kamera. Nu började jag förstå vad jag eftersträvade med mina fotbollsbilder så det blev ett steg upp med kamera och objektiv igen, ja bra grejer men trotts allt med en tanke på kostnaden. Drömmen om ännu bättre finns förstås men pengar växer inte på träd. Börjar förstå vitsen med att fota i RAW och justera ljushet mm när kameran lurats.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Action / Äventyr

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Linux och jag tycker bilder är roligast.

 
Sport
Vanligt
7 bilder
Landskap
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS