Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: RoSan
Bor: Umeå, Västerbottens län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1972
Medlem sedan: 2003-11-11
Senast inloggad: 2024-03-04 12:45

Har nu varit medlem sedan årsskiftet –03/04 och kan konstatera att FS har betytt väldigt mycket för
min utveckling som fotograf och bildskapare.
I min ungdom var jag mycket intresserad av foto och mörkrumsarbete men annat kom i mellan och med ett paus på ca 25 år är jag tillbaka med samma frenesi. Skillnaderna är stora från mörkrum till PS men det gamla hantverkskunskaperna har naturligtvis varit nyttiga. Den största och mest fantastiska skillnaden är webben och dess möjligheter till bekräftelse. Att lägga ut och visa visa upp sina bilder, att få respons och kommentarer, att få idéer och lära av andra ger en ny dimension till bildskapandet. Årsskiftet –04/05 började nästa stora äventyr, då upptäckte jag IR-världen.
Jag blev mycket inspirerad av några bildartister på Photo.net bland annat Tony Georgiadis http://www.photo.net/photodb/folder?folder_id=402211 och Bartek B http://www.photo.net/photodb/folder?folder_id=364638
Jag skaffade ett Ir filter Hoya R72 och började utforska Ir världen. Det största hindren var efterbehandlingen i PS, letade på webben efter knep och knop, studerade andras Ir bilder och försökte lista ut hur man hanterar efterbehandlingen. Ir bilderna ger mej i dag en stor frihetskänsla, det finns inga riktlinjer eller regler, nivåerna sätter man själv. Ir är manipulerade bilder, resultatet från kameran är bara första steget i processen och därefter följer efterbearbetningen i PS.
Hälsningar Roger


"Mina bilder på Photonet"
www.photo.net/photos/Rosan



"Mina bilder som andra valt som sina favoriter"
www.fotosidan.se/gallery/listpic.htm?authorID=25074&_favorites=1

Medlem i grupperna



 
Bortglömt
Vanligt
8 bilder
Kryp och annat smått
Vanligt
6 bilder
IR Världen
Vanligt
160 bilder
Strandnära
Vanligt
12 bilder
Norge är fantastiskt
Vanligt
12 bilder
Fiske
Vanligt
7 bilder
Möten och platser jag minns
Vanligt
3 bilder
Fjällen vintertid
Vanligt
24 bilder
På promenaden
Vanligt
43 bilder
Mina Natur och landskapsbilder
Vanligt
77 bilder
Ett experimenterande
Vanligt
10 bilder
 
 
ANNONS