Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Emaksvärta
Bor: GÖTEBORG, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1978
Medlem sedan: 2018-07-20
Senast inloggad:

Att befinna sig in en riktig skog (orörd, ingen virkesåker), att titta på alla fantastiska konstverk naturen skapat och att lyssna till alla ljuden. Det dunkla skymningsljuset tillför en suggestiv stämning, att bli omfamnad av allt detta ger mig harmoni. Det är den känslan jag vill förmedla.

Efter 28 års paus är jag tillbaka i att fotografera, och då framförallt skogen men även arkitektur och ”street photo”, och detta oftast i svart-vitt.
Som skogsmänniska började jag vid 14 års ålder att fotografera, i början diabilder i färg, hade turen att komma i kontakt med en person som lärde mig svart-vit mörkrumsteknik och det blev sedan mer av svart-vit fotografering.
Efter ett antal år med Nikonkameror köpte jag min första Mamiya 645 och det blev mer av ”slow photo”. Efter år av kånkande på tunga kameraväskor gick jag över till en Leica CL med två objektiv.
Försöker jag nu hålla mig till minimal, lätt och smidig utrustning utan något behov av kameraväska, detta för att kunna ha mer fokus på bilderna och att njuta av omgivningen.

 
ANNONS