Annons
Användarnamn: VermelhoFoto
Ålder: 71 år
Bor: VALLENTUNA, Stockholms län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2013
Medlem sedan: 2019-06-11
Senast inloggad: 2024-04-15 10:45

Jag är en nybörjare med ambitioner. Jag har fotat, filmat och framkallat ganska mycket som tonårig men därefter bara fotat slentrianmässiga familje- och semesterbilder. För några år sedan bestämde jag mig för att återuppta mitt gamla intresse. Detta pågår just nu. Jag har skaffat professionellutrustning för att ge mig friheten att kunna experimentera med ljuset, skärpedjupet och komposition i syfte att förmedla känslor, stämningar eller handlingar. Jag försöker lära mig att förmedla äkthet och skapa hos betraktaren intrycket som jag försökte fånga när jag tog bilden. Det är ett högt ställt mål som inbegriper många olika dimensioner, men det är just orienteringen i detta fantastiska sökrum som gör fotografi så spännande. Det blir en process som kommer att pågå livet ut och ett första steg för att utveckla mitt bildspråk är att börja att studera andras bilder på Fotosidan samt att lära mig från kommentarer på några av bilderna som jag kommer att lägga upp för kritiska granskningar.

https://foto.vermelho.se/

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Barn, Reportage / Situation, Vilda djur, Porträtt, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Oklart än så länge...

Mitt sämsta fotominne:
Har ännu inte drabbats så hårt...

Min största inspiration:
Iakta djur, detaljer i naturen och människor -- framförallt barn och äldre

Jag fikar helst:
Beror på...

I kameraväskan har jag alltid:
EOS-1 DX Mark III, EF 70-200MM F/2.8L IS II USM, EF2x III, EF100mm F2.8L Macro IS USM.

Drömbilden är:
Porträtt på äldre kloka, närvarande och osminkade människor

 
Människor
Vanligt
2 bilder
Naturen
Vanligt
8 bilder
 
 
ANNONS