Annons
Användarnamn: Gabbsan
Ålder: 37 år
Bor: Västerbottens län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2009
Medlem sedan: 2019-10-18
Senast inloggad:

Jag har ägt en DSLR sedan iallafall 2009, då min först a var Nikon D3000 och den släpptes tydligen 2009. Känns som att jag fotat längre än så men det måste ju vara omöjligt. :) Uppdaterade till en NIkon D5200 några år efter det.
Har fotat i perioder, mest då det är varmare ute och jag har haft besök från utlandet, för då slipper jag gå ut ensam. Gillar inte riktigt att gå ut i skogen ensam tyvärr. :( Motivationen tryter ofta då jag inte riktigt vet vart jag ska ta mig för att hitta det jag vill fota, mest djur. Också därför det blir i perioder.
Har lärt mig en del över åren, dock känns det mest som baskunskaper. Bryan Petersons Understanding exposure var den bok som fick mig att fatta hur man väljer slutartider, bländare och iso. Så saker blev lite lättare efter det. Men känns ändå som att jag inte har någon aning om vad jag gör. Just därför kändes det vansinnigt att jag denna sommar investerade i en Nikon D500. Känns ju overkill för mig men ville ha något nytt och alla verkade älska autofokus på den. Skaffade även Sigma 150-600m C i samma veva som gett lite mer motivation då det ger fler möjligheter att fota det enda som egentligen är lätt att tillgå i närheten; småfåglar. Känns ändå helt korkat, dyr utrustning till en amatör som inte har någon aning om vad jag gör. Men jag får väl se till att växa i grejerna. ;)

ANNONS