Annons
Användarnamn: TVS
Ålder: 45 år
Bor: Örebro, Örebro län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1993
Medlem sedan: 2003-12-19
Senast inloggad: 2023-10-24 19:55

Jag är 42år och har lockats till grafik och konst sedan tonåren. Min första förtjustning var grafiken i datorspel och det som då kallades för “demos”. Det fanns demos, megademos och demo collections – i princip musikvideos gjorda utan sångare med visuellt innehåll gjort av grafiker och programmerare på datorer. Under denna tid ägnade jag mig mycket åt datorer och datorspel, grafik och film. Vid 15-års ålder kallades jag av mina föräldrar för en “okynnesfotograf” då jag med kompaktkameran såg saker omkring mig som jag tyckte var estetiskt tilltalande och fotograferade dem. Allt från plastdjur till hur skuggan föll speciellt från ett träd mot en klostervägg.

Min första kamera (som inte var min) var en riktigt grym Konica FP-1. Efter det så fick jag min egen kompaktkamera som jag fortsatte ta “nonsensbilder” med på allt från semestrar till närbilder på damm. Under min högstadietid och gymnasietid ägnade jag mig också mycket åt grafik, jag jobbade med vinjetter till olika TV-program som producerades i skolan och gjorde min första film 1996, “Bromsplan Taggtråd” (en skräckis). Under den här tidsperioden spelade jag också väldigt mycket skräckbetonade rollspel som jag gjorde Photoshop-alster för att illustrera, nu var plattformen Mac och PC, och för de medieinsatta Örebroarna så bildades jag på Rudbecksskolans medieprogram under Blomman (MacMats/Maclabbet), Kalix, Helene och Björns ömsinta vingar (med Jappe som ett bonusinslag).

Jag färgade håret svart, bar svart rock och någon ristade “Dödgrävar’n” på mitt gymnasieskåp. Under den här tiden lånade jag kamera från skolan, en Canon med en 50mm-glugg. Här tarvlade jag mig också med framkallningsvätska, fix, mörkrum, pjattning, efterbelysning och så vidare. Min första rulle film föreställde cement, rostiga rör, riktigt gamla hissar, källare och öde utrymmen, alla i svartvitt… ja om den rullen lyckats framkallas ja – av en ren händelse så lyckades jag få in ljus på hela rullen i framkallningsrummet så det blev inte mycket med det.

Efter gymnasiet gjorde jag lumpen i Boden i 12 månader, gick på datorteket, startade eget, jobbade som mediekonsult, drev Meshuggah-forum och höll i kurser i Photoshop, Flash samt jobbade med multimedia för albumen “Nothing” och “Raretrax” (för Meshuggah), som konsult utbildade jag på flera platser i Örebro med omnejd, såsom NBV, IUK, Stadsarkivet, Tullängsskolan, Karolinska skolan, m.fl. – under det glada 2000-talet hann jag med att utbilda mig till Pedagog, Filosof, Sociolog, Digital mediedesigner, gå som fotolärling, och arbeta som lärare i några år fram tills nu då jag arbetar som programansvarig lärare på IT-Gymnasiet i Örebro på ett estet-medieprogram. Någonstans runt 400 högskolepoäng vilar på hyllan, och mitt intresse för media, design, MMA och allt det där tycks aldrig sina.

Vem är jag?


Mina intressen:
Nattbild

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Axplock
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS