Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Claes_C
Bor: Örebro (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2004-01-05
Senast inloggad: 2024-03-03 13:57

Den 1:a juli 2003 gick jag över från APS och skaffade jag mig en Minolta dimage xt. I och med kamerans lilla format är tanken att jag skall kunna fånga vardagliga ting, och att den alltid skall vara med.

Tanken var god, men efter ett tag så insåg jag att jag ville göra mer så det blev en KM D5D. En kamera jag är mycket nöjd med. Den har fått följa med i blöta regnskogar, vita stränder och vandringar.

Min svaghet är nog att jag vill prova på alla typer av foto innan jag hunnit lära mig de andra sakerna bra, som t.ex. porträtt-, landskap-, studio-, street-, sport-, makro- och undervattensfoto.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Nattbild, Macro, Barn, Studio, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt, Konsertfoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Jag blir lika glad var gång jag lyckas få till en bild som man kan göra lite oväntade saker av. Framför allt när man bara tar en bild (oftast pga tidsbrist) och verkligen kan använda den.

Mitt sämsta fotominne:
Alla de gånger man försökt fota med sin lilla kompaktkamera på koncerter. Man vet redan innan att det kommer att bli ursla bilder, men den lilla skärmen på kameran gör att förhoppningarna tänds för att sedan krossas var gång man laddar över bilderna till datorn.

Min största inspiration:
Spännande streetfoton. Själv så känner jag mig aldrig sådär tuff som man kanske måste vara för att fota på gatan.

I kameraväskan har jag alltid:
Sonys 16-50 2.8 SSM

Drömbilden är:
Att ta en porträtt bild på någon känd á la Anton Corbijn

 
Antonio
Vanligt
7 bilder
Gott och blandat
Vanligt
1 bilder
Produktfoto
Vanligt
2 bilder
Om natten
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS