Användarnamn: strixnebulosa
Bor: Lund, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1970
Medlem sedan: 2001-10-28
Senast inloggad: 2020-07-29 15:11

Jag har plåtat småbild med min OM1/OM2 sedan 1975, så man kan kanske kalla mig för erfaren amatör som nyligen startat frilansverksamhet.
mina motiv varierar, men vissa naturbilder och demonstrationer har blivit bäst efter min egen åsikt!

Just nu är det macro som är det stora intresset. Den nya kameran Pentax K3 tillsammans med en egen liten uppfinning inbjuder till det. Jag kommer upp i skala 2:1

Har även försökt mig på lite helegenproducerad musikvideo under pseudonym
http://www.youtube.com/watch?v=-WOenB7u2Ss

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Nattbild, Macro, Reportage / Situation, Studio, Posering, Mörkrum, Vilda djur, , Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Linux och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Min bror och jag fick för oss att låna fars bil en dag. Det var när jag var 22 och brorsan var 18. Vi frågade vår far och han svarade. - Va ska ni göra då ? - Vi ska.... eh Vi ska ut och plåta en älg. sa jag Brorsan satte sig vid ratten han hade tagit körkortet precis och tyckte det var kul att köra. - Här inne finns en älg sa han plötsligt och svände in en liten skogsväg. 25 meter en så tappar vi hakan båda två, för där STÅR faktiskt en älg, en bortkommen stackars älgkalv. Vi plåtar den och sen sa vi till farsan. - Nu har vi plåtat en älg! Han trodde oss inte, men gissa om han gjorde stora ögon när bilderna var framkallade.

Mitt sämsta fotominne:
Jag hade tillfälligt lagt en massa diabilder i källaren när jag precis flyttat hem till min då blivande fru. Till allt j---a elände så blir det översvämning i källaren efter bara någon dag. 200 diabilder blev totalhavererade och ytterligare ett 50-tal blev halvsabbade.

Min största inspiration:
Det levande som rör sig ute i naturen som miljö.

I kameraväskan har jag alltid:
Det var en god investering att skaff Pentax K10D - Hitintills har jag fått många bre bilder med ett helt nytt synsätt. Tre objektiv har jag oftast med ;Sigma 17-70, 70 - 300, samt en specialuppfinning för supermacro.

Drömbilden är:
En bild av en naken kvinna i naturen i ett silande ljus från träd som modellerar med hennes hud. Eller Ett rödlistat djur i ett typiskt beteende i sitt naturliga habitat

Frostnypon
Frostnypon
0 kommentarer
Enda stödet i hårda tider
Enda stödet i hårda tider
1 kommentarer
Trapphus
Trapphus
0 kommentarer
Kungsgatan Malmö 1980
Kungsgatan Malmö 1980
0 kommentarer
Skinnbagge
Skinnbagge
3 kommentarer
Kalla kala grenar
Kalla kala grenar
0 kommentarer
Lund
Lund
0 kommentarer
Strandskata
Strandskata
1 kommentarer
Som om det vore Japan
Som om det vore Japan
1 kommentarer
I Kalmar Slott
I Kalmar Slott
0 kommentarer
 
Interiörer och exteriörer
Vanligt
9 bilder
Is och snö
Vanligt
5 bilder
Natur Sommaren 2015
Vanligt
4 bilder
Från olika tider
Vanligt
22 bilder
Manipulerade grunkor
Vanligt
6 bilder
Fåglar
Vanligt
11 bilder
Första blandade
Vanligt
15 bilder