Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Baabwaf
Ålder: 58 år
Bor: lövestad, Skåne län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1996
Medlem sedan: 2001-10-29
Senast inloggad:

Det finns en bild i allt, man skall bara finna den.

Jag funderar på när ett foto blir en bild eller tvärt om. Ett fotografi är en avbildning av verkligheten som skapats genom att ljus fångats på ett ljuskänsligt medium.

En helt "photoshopskapad" bild, är således inget foto men kan bli ett foto om jag skriver ut bilden och fotograferar den eller fotograferar bilden som är på bildskärmen.

Var blir då ett foto en bild? Det måste finnas en egentlig gräns i redigerandet, då ett foto har kriteriet "avbildning av verkligheten som fångats på ett ljuskänsligt medium. Hur många % av den verkliga bilden måste finnas kvar mm?


Kommentera gärna bilderna jag har lagt upp. Alltid intressant att få andras första intryck, tankar eller reaktioner.

Jag tackar för alla typer av kommentarer, bra som dåliga och jag utvecklas, tänker och söker ytterligare saker i mitt vidare fotograferande om jag får kritik som ger mig vägledning eller ngt att fundera runt om när jag knäpper nästa bild.

Tackar på förhand...

20120723
Något har hänt. Visst tar jag bilder fortfarande. Däremot måste jag inse att något har hänt inom foto och bildskapande som jag inte längre riktigt vill utveckla på det vis som det utvecklas. Frågan är om jag skall återgå till det jag började med (svart-vitt) eller om jag skall ta (med digital teknik och någon sorts "ultrateknik") digitala bilder och sedan "försämra dem" till det som upplevs som svartvitt fotograferande med ytterligare teknik?

Utvecklingen upplever jag inte vara till fördel för dem som tar bilderna helt och hållet. Det har blivit kameraidioti, handel, etc. Ungefär samma sak som hänt inom telefonutvecklingen och en mängd annan teknikutveckling. Det är till för att omsätta pengar, basta, punkt. Det är inte till för att vi skall skapa. Möjligt att fler skall kunna skapa enkelt och på så vis få större serier av kameramodeller, vilket leder till större omsättning för tillverkarna.

Jag är absolut inte mot utveckling, utan tvärt om. Jag gillar teknik och utveckling. När utvecklingen har kört om och totalt steriliserats från användarens möjligheter att göra något utöver än vad som finns begränsat till respektive modell ... Det är där någon stans som själen försvinner.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Barn, Bröllop, Mode, Reportage / Situation, Studio, Posering, Svart-vitt, Mörkrum, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Husdjur / Tamdjur, Utrustning, Natur, Fine Art Nude, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

I kameraväskan har jag alltid:
För lite saker men låter i så fall det kreativa ta över om det blir tvunget att börja kompromissa.

Drömbilden är:
En utopi. Så fort "drömbilden" som fanns i huvdet är skapad, så avlöses den med en ny drömbild ... Ribban höjs och bildens innehåll, innebörd och djup ändras i samma ögonblick som jag såg att det gick att få den bilden jag tidigare drömt om.

 
Lundakarneval
Vanligt
0 bilder
Div.
Vanligt
0 bilder
HOVSLAGAREN
Utställning
0 bilder
Wilson
Utställning
0 bilder
Lotta
Utställning
0 bilder
Barn
Vanligt
0 bilder
Modell-porträtt
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS