Annons
Användarnamn: Peter Jonsson
Ålder: 59 år
Bor: Sundsvall, Västernorrlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1996
Medlem sedan: 2004-01-29
Senast inloggad:

Skrivande journalist som fascineras alltmer av bilden.Föredrar realism, dokumentär, berättande nyhetsbilder. Men gläds även åt det lekfulla, konstnärliga och vilda.
Imponeras av fotografer som behärskar den svåra och bland icke-journalister aldrig diskuterade förmågan att ta sig till rätt ställe vid exakt rätt tidpunkt.
Själv kämpar jag ännu med de grundläggande fotografiska färdigheterna, men har fått några bildreportage publicerade i magasin, och en och annan nyhetsbild i dagspress.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Mode, Reportage / Situation, Posering, Sport / Motorsport, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Hemma hos Fritz Edberg 1997, Ace Café London 2001, Varje år på Urkult,

Mitt sämsta fotominne:
När jag var den ende fotografen kvar när de grep "Kumlarymlingarna" i Örsköldsvik häromåret. Nationella insatsstyrkan ledde ut en gripen till när alla trodde det var över och hade åkt för att sända bilder. Jag hade hela scenen framför fötterna - och så hade jag råkat ställa in bländare 22 på min lånade kamera....allt blev sudd och mörker.

Jag fikar helst:
Kaffe

Drömbilden är:
Bilden till rubrikerna: Här räddar kattungen missan dagisklassen ur infernot Karl XVI Gustaf: Så ser min nya latexkostym ut Så har du aldrig sett Geroge W Bush - nakenchock på vita husets trappa

 
Resor
Vanligt
3 bilder
Choppersommar
Vanligt
3 bilder
Porträtt
Vanligt
3 bilder
Dokumentärt
Vanligt
0 bilder
Fire, dance with me
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS