Annons
Användarnamn: rxmoi
Ålder: 63 år
Bor: Göteborg, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1972
Medlem sedan: 2004-02-14
Senast inloggad:

Kille på västkusten. Gillar natur, vyer och cykling.

Började fotografera med Pappas utrustning som 11 åring efter att ha hittat hans förstoringsapparat och kontakt kopiator (såg ut som en brödrost med lock) på vinden. Körde huvudsakligen svartvit och rullade min film själv.

Köpte efter några år min första spegelreflex. En mauel Pentax med ljusmätaren vid sidan av objektiver ;(.

Tog foto som frit valt arbete under två år på högstadiet, vilket var bra för tekniken.

Efter några år (1979?) köpte jag en Olympus OM-2, Skaffade en 100 -- 300 zoom och en 28 mm glugg.

Började plåta mer dia i stora mängder. Hade en förkärlek för hav och strand, vyer med vidvinkel och natt och skymningsbilder. OM-2 har tidsautomatik upp till 120 sec. vilket täcker de mesta. Det var en himla bra kamera, som nu gott i arv till min son, men jag tar fortfarande då och då en del bilder med den.

95 köpte jag en IXUS APS, men blev aldrig riktigt nöjd med kvaliten. Liten och nätt. Lätt att alltid ha med, men bilderna blev aldrig riktigt lika storslagna som med OM-2an, varför jag använde dne parallelt.

2003 tog jag spronget in i den digitala världen då jag köpte min Canon PowerShots A80. Använder den dagligen och försöker spänna dess gränser. Samtliga mina bilder på fotosidan är tagna med den.

Jag anser att jag tar vackra bilder, men känner att jag fasnar lite i ett fack. Bilderna blir "lika dana" på något sätt. Därför gick jag med i detta forum för att få ögonöppnande tipps/feedback och på så vis växa som fotograf. Sen finns ju alltid changsen att någon gillar det man visar upp, och det är ju alltid en extra bonus.

 
Objekt
Vanligt
2 bilder
Sommar
Vanligt
1 bilder
Vår
Vanligt
4 bilder
Prylar
Vanligt
1 bilder
Vintervyer
Vanligt
2 bilder
 
 
ANNONS