Annons
Användarnamn: torkel_b
Ålder: 59 år
Bor: Nacka Strand
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2004-03-02
Senast inloggad:

Har historiskt inte fotograferat speciellt mycket. Kan bero på att min första fotoupplevelse var riktigt dålig: jag hade vunnit en kamera på en golftävling i början av åttiotalet, en Konica FC-1 med två objektiv. Jag tog två rullar och ansträngde mig VERKLIGEN för varje bild, kröp omkring under broar och liknande. När sedan bilderna skulle framkallas så blev det bara skräp. Det visade sig att det läckte in ljus i kameran. Kameran reparerades men jag fick aldrig tillbaka förtroendet för den och sedan dess har jag inte haft lust att fotografera mer än de vanliga semesterbilderna.

Under 2003 så lånade jag digitalkameror vid ett antal tillfällen och fotograferade roadracingtävlingar och insåg då att det här var riktigt kul men jag saknade en kamera med rejäl zoom för att bli nöjd.
Julen 2003 investerade jag i en "riktig" digitalkamera, en Panasonic FZ10 (tror jag var först i Sverige med den, köpte i USA via en kollega) som har varit helt suverän, har tagit många roadracingbilder med den under året. Men nu kom ju efterföljaren FZ20 och eftersom dollarn fortfarande är väldigt låg så blev det till att sälja FZ10'an och uppgradera. FZ20 är ännu trevligare än FZ10 hur det nu kan vara möjligt! :)

Systemkameraviruset drabbade även mig och en Pentax K10D inhandlades samt lite objektiv av olika slag. Märkligt men jag tar färre bilder nu än jag gjorde när jag hade FZ'orna! Jobbigare att släpa runt på kamera och objektiv...

Nyligen släppte Pentax K20D och det gick inte att låta bli att hoppa på det tåget också så nu är K10D'n såld!

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Barn, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Arkitektur, Produkter, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Måste vara första bilderna med första digitalkameran, sicken grej! :)

Mitt sämsta fotominne:
När min första rulle med första systemkameran blev skit för att det läckte in ljus i kameran...

Min största inspiration:
Det mesta som http://www.flickr.com/photos/rebba/ eller http://www.flickr.com/photos/hkvam/ producerar.

Jag fikar helst:
När det är snorkallt ute sitter det bra med en kopp varm choklad och en fet klick grädde! Plats? Var som helst men helst i en skidbacke.

I kameraväskan har jag alltid:
Ett extra batteri

Drömbilden är:
Anything that makes me go "WOW!!!!"

 
Solnedgångar
Vanligt
5 bilder
Roadracing
Vanligt
1 bilder
Flygplan
Vanligt
0 bilder
Motorbåtshamnen
Vanligt
0 bilder
Bildmix
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS