Användarnamn: erro.se
Ålder: 53 år
Bor: Enköping, Uppsala län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1985
Medlem sedan: 2004-03-08
Senast inloggad: 2020-11-25 22:03

Glad amatör som började med digitalfoto sommaren 2003. Har gett en nytändning för detta med foto. Har tidigare mest varit normal "semsterfotograf" men har även kört svart/vitt och framkallat/kopierat själv i ungdomen. Skaffade en "entusiast-kamera" (KonicaMinolta Dimage A2) hösten 2004 för att få lite mer kontroll (och kreativitet?) på fotograferandet. Har sedan tidigare en Canon Digital Ixus 400 som jag trivs bra med som vardagskamera i fickan. A2'an har sina brister, så en vecka innan julafton 2006 blev jag den 18'e här på Fotosidan att registrera en Pentax K10D i min kameraväska.

Det skulle vara kul att börja med porträttfoto också, men hur kommer man igång? Eller lite mer dokumentärt/gatufoto. Människor helt enkelt. Det är väl bara att ta bilder säger ni, men är det verkligen så enkelt...? Ja, ganska enkelt är det väl... jag finns faktiskt på modellbilder.se också.

Men det som verkligen fascinerar mig är gamla övergivna eller förfallna miljöer. Nedlagda fabriker, övergivna bostadsområden, förfallna tegelbruk m.m. Dels är det otroligt spännande att på plats få uppleva dessa miljöer, och kunna dokumentera dem innan de försvinner. Sen finns det ofta en intressant historia bakom varje plats, som är väl värd att berätta. Jag har därför börjat arbeta lite mer seriöst med nån sorts bildreportage/artiklar kring detta. Se min hemsida för exempel.

Edit 2006-03-30: bytte nick från erro_67 till erro.se

Hemsida finns på erro.se

Medlem i gruppernaVem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Mode, Reportage / Situation, Studio, Posering, Action / Äventyr, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Öde Tylösand
Öde Tylösand
5 kommentarer
Skogens gudinna?
Skogens gudinna?
3 kommentarer
Alla vill till himlen...
Alla vill till himlen...
4 kommentarer
Trasig hiss
Trasig hiss
2 kommentarer
Rubin-öga
Rubin-öga
3 kommentarer
Louisianas brygga
Louisianas brygga
9 kommentarer
 
Personer
Vanligt
2 bilder
Blandat
Vanligt
6 bilder